NieuwsProgramma Pinkpop

Armin van Buuren speelt op Pinkpop

De Leidse dj Armin van Buuren, een van de grootste mondiale popsterren van Nederland, speelt dit jaar op Pinkpop. Dat maakte de organisatie van het driedaagse popfestival woensdag bekend in de Amsterdamse Paradiso. Van Buuren treedt op zondag 9 juni aan op het hoofdpodium.

Armin van Buuren tijdens A State of Trance, 24 februari 2019. Beeld EPA
Armin van Buuren tijdens A State of Trance, 24 februari 2019.Beeld EPA

Van Buuren werd vanaf de jaren nul een wereldster met zijn tranceshows en zijn radioprogramma’s en dj-sets onder de titel A State of Trance. Het afgelopen decennium mengde de dj zijn dance steeds vaker met pop, en met This is what it feels like scoorde hij een wereldhit in 2014. Van Buuren speelde in Nederland al op de allergrootste podia, bijvoorbeeld in de Amsterdam Arena in 2017. Nooit eerder werd hij uitgenodigd voor een breed georiënteerd popfestival als Pinkpop. Wel speelden eerder grote dj’s als Avicii en Martin Garrix op het hoofdpodium van het Limburgse festival.

Pinkpop verklapte woensdag meer namen voor de 50-jarige jubileumeditie van het festival. De Amerikaanse rocker Lenny Kravitz en de Nederlandse zangeres Anouk treden op in Landgraaf, net als de band Krezip, die in 2000 als piepjong bandje op het festival verscheen. Eerder werd al bekend dat The Cure, Mumford & Sons en Bring Me The Horizon komen spelen. De klassieke Britse bluesrockband Fleetwood Mac sluit het festival af op Pinkstermaandag, met het traditionele vuurwerkspektakel.

Meer over