ARCHITECTUUR

Amsterdam..

Arnhem

Ruwe schetsen voor beeldbepalende projecten in Arnhem van de architecten Ben van Berkel (stedenbouwkundig plan stationsgebied), Kees Christiaanse (vinex-locatie De Schuytgraaf), Hubert Jan Henket (onder meer restauratie Rietveldgebouw), Francine Houben/Mecanoo (entree openluchtmuseum) en Sjoerd Soeters (multiculturele centrum Het Paradijs), van 7 juni t/m 2 juli in de Gele Rijder aan de Korenmarkt 43.

Den Haag

Hedendaagse architectuur in Spanje, een beeld van de Spaanse architectuur in de afgelopen tien jaar. Tot en met 17 juni in het Atrium van het Stadhuis.

Haarlem

ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47): Samples met recent werk van architect Hans van Heeswijk, t/m 25 juni; De tuinkamer voorbij over het werk van landschapsarchitecte BNT Rixta Rommel, t/m 25 juni; een tentoonstelling over de herinrichting van het Stationsplein in Haarlem door Bureau Alle Hosper, t/m 25 juni.

Nijmegen

In Architectuurcentrum Nijmegen Wallpaper, de visie van architectenformatie NEXT op Nijmegen in combinatie met de Waalsprong en tevens een overzicht van het werk van NEXT. Tot en met 25 juni.

Rotterdam

Nederlands Architectuurinstituut: ontwerptekeningen van een tiental gebouwen in Bandung van architect Albert Frederik Aalbers (1897-1961) uit de periode 1942-1945, gemaakt in het Jappenkamp, t/m 2 juli; in de Sneak Preview het ontwerp voor de Universiteitsbibliotheek op de Uithof van Wiel Arets, t/m 2 juli; The Return of 9+1, een rondreizende tentoonstelling over tien jonge Nederlandse architectenbureaus, keert terug in het NAi. Tot en met 18 juni; het instituut is elke dinsdagavond gratis toegankelijk.

Meer over