technieuws

Apple presenteert nieuwe iPhone, iPad en Watch

Tijdens een online-evenement heeft Apple nieuwe versies van de iPhone, iPad en Watch gepresenteerd. De veranderingen zijn vooral technisch van aard. Zo heeft de instap-iPad nog steeds dikke randen en een homeknop, maar krijgt wel voor dezelfde prijs meer opslag en een snellere chip. De nieuwe iPhone 13 borduurt wat betreft uiterlijk vrijwel helemaal voort op het design van de 12. Onderhuids is het een ander verhaal: helderdere schermen, grotere batterijen en een nieuwe A15 Bionic Chip.

Google beboet in Zuid-Korea voor machtsmisbruik

Google heeft in Zuid-Korea een boete van omgerekend 150 miljoen euro gekregen omdat het misbruik maakt van zijn dominante marktpositie. Het techbedrijf beheert met besturingssysteem Android 80 procent van de smartphones wereldwijd en gebruikt die macht volgens de autoriteiten om de concurrentie uit te knijpen. Zo hebben Sam­sung en LG ‘anti-fragmentatiecontracten’ ondertekend, waardoor ze geen eigen versie van het systeem konden ontwikkelen.

‘Influencers mogen meer op Facebook’

Miljoenen invloedrijke gebruikers van Facebook en Instagram worden beschermd door software die intern wordt gebruikt. The Wall Street Journal onthulde afgelopen week op basis van interne documenten het bestaan van XCheck, of cross check. Dat was ooit bedoeld om beslissingen over accounts met veel volgers of invloed nog eens te overwegen. Inmiddels is het een lijst met mensen die meer mogen beweren op Facebook en Instagram dan andere gebruikers, schrijft de krant.

Meer over