Amerikanen hebben betere mobiele netwerken

Amerikanen hebben betere mobiele netwerken dan Europeanen. Uit onderzoek van GSMA blijkt dat de kwaliteit van mobiel verkeer in de Verenigde Staten de afgelopen jaren flink is verbeterd terwijl Europa min of meer stil is blijven staan. Volgens GSMA-baas Anne Bouvrot moet dat de Europeanen te denken geven, aangezien Europa een aantal jaar terug nog voorop liep.

merikanen hebben betere mobiele netwerken dan Europeanen, blijkt uit onderzoek. Beeld ANP
merikanen hebben betere mobiele netwerken dan Europeanen, blijkt uit onderzoek.Beeld ANP

Uit het onderzoek blijkt verder dat Amerikanen niet alleen betere netwerken hebben, maar er ook vaker gebruik van maken. Ze bellen gemiddeld vijf keer zo lang en verbruiken bijna twee keer zoveel data. Het lijkt er tevens op dat er op korte termijn geen verandering gaat komen in de verschillen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten.

In de VS gaat 20 procent van het mobiele internetverkeer volgend jaar over op het nieuwe 4G-netwerk. In Europa zal dat blijven steken op 2 procent, zo is de verwachting. Die ontwikkeling komt ook terug in de gemiddelde snelheid van het mobiele internet. De gemiddelde dataverbinding is in Amerika zo'n 70 procent sneller dan in Europa.

Op het gebied van mobiele innovatie en investeringen doen we het in Europa al niet veel beter. Sterker nog: de investeringen lopen hier terug, terwijl ze in de States met 70 procent zijn gegroeid sinds 2007.

Meer over