Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: het commentaar van Carlijne Vos, een profiel van viroloog Ab Osterhaus en de sportcolumn van Willem Vissers.

redactie
Supporters van AS Roma. Beeld VI Images
Supporters van AS Roma.Beeld VI Images

De aanhang van AS Roma zint op wraak. Volgens bronnen gaan er diverse 'radicale groepen' naar Rotterdam.

Alweer een corruptieschandaal in de Britse politiek. De sociaal-democraat Jack Straw en de Conservatief Malcolm Rifkind liepen met open ogen in een val die door onderzoeksjournalisten was uitgezet

De pest blijkt uit herhaaldelijke epidemieën te hebben bestaan. Kamelen kunnen betrekkelijk gemakkelijk door vlooien besmet raken en besmetting overdragen op mensen. Door de handelscontacten tussen Azië en Europa over land en over zee verspreidde de ziekte zich.

Het commentaar van de Volkskrant is geschreven door Carlijne Vos: 'De frustratie van therapeuten is begrijpelijk, maar met weglopen bewijzen ze de patiënt geen dienst.' (+)

Biologische frieten en ballen van vegavlees. Welkom in de wereld van de haute friture! (+)

'De Chelsea-supporters hadden zich iets anders voorgesteld van hun halve minuut van 'glorie'. Ze waren vlot herkend door Britse speurneuzen, ze kregen stadionverboden opgelegd.' schrijft Willem Vissers in zijn column Ruimte op links (+).

'Soms lijkt het of hij het nooit goed kan doen' staat er in het profiel van 's lands bekendste viroloog Ab Osterhaus (+).

De Conceptman vraagt zich af hoe het kwam dat hij zich op straat liet overhalen door een meisje in overall, en een contract voor een nieuwe energiemaatschappij tekende (+).

undefined

De hotdog van The Fat Dog. Beeld Io Cooman
De hotdog van The Fat Dog.Beeld Io Cooman

Terwijl haar vrienden zich zorgen maken over het einde van de westerse beschaving, heeft gastcolumnist Sterre Lindhout vooral oog voor de vreemde namen van de verf voor haar nieuwe huis (+).

Filmmaker Abdelkarim El-Fassi zou ook weleens over zijn favoriete serie Game of Thrones geïnterviewd willen worden, in plaats van over zijn Marokkaanse achtergrond, vertelt hij Robert Vuijsje (+).

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Abdelkarim El-Fassi Beeld Robin de Puy
Abdelkarim El-FassiBeeld Robin de Puy
Meer over