Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de column van Peter Middendorp, Thailand maakt een einde aan het 'draagmoedertoerisme' en een analyse van Hans Loos waarom Europa Oekraïne moet helpen.

Ravage in Rome nadat Feyenoord-supporters er hebben huisgehouden. Beeld ANP
Ravage in Rome nadat Feyenoord-supporters er hebben huisgehouden.Beeld ANP

Waarom de NSA het op Gemalto had voorzien (+): La sécurité pour être libre, is de slogan van Gemalto: veiligheid om vrij te zijn. Vrijheid genoeg binnen het bedrijf, maar de veiligheid lijkt minder groot: digitale spionnen van NSA en GCHQ hebben naar hartelust geheime codes kunnen wegsluizen bij de cybermultinational. Daarmee kunnen miljoenen, misschien wel honderden miljoenen telefoons worden afgeluisterd.

Thailand maakt een einde aan 'baarmoederverhuur': De 'baarmoeder van de wereld' gaat op slot. Thailand maakt een definitief einde aan de 'baarmoederverhuur', het 'draagmoedertoerisme' oftewel de 'babyfabrieken' die het land de laatste jaren een nogal ranzige naam hebben bezorgd.

In het commentaar van de Volkskrant: Raoul du Pré vindt dat in Rome de Feyenoordfans hun laatste rechten verspeelden om erbij te zijn als hun club Europa in gaat.

Telefoonconcern Huawei is de grootste Chinese investeerder in Europa. Ook in Nederland zit het bedrijf in de hele telecomketen. Maar er is altijd de argwaan. Zijn er banden met het Chinese leger? Weet Peking nu wat wij zeggen? Een interview met bestuursvoorzitter Wonder Wang van Huawei Nederland (+): 'Voor vertrouwen winnen bestaat geen shortcut.'

Voor Vladimir Poetin is de ontwrichting van Oekraïne slechts een middel. De echte clash is die met het Westen. Het wordt tijd, vindt Hans Loos, dat Europa zijn tanden laat zien (+).

Vladimir Poetin Beeld ap
Vladimir PoetinBeeld ap

Co Adriaanse is ook eigenwijs genoeg om te stoppen (+): Na het ontslag bij FC Twente wist hij het zeker: nooit meer trainer. Co Adriaanse (67) is gelukkig met zijn rol als docent, adviseur en analist. 'De baas spelen hoeft voor mij niet meer.'

Peter Middendorp schetst in zijn column een zelfportret (+): 'In de kamer naast de mijne stond mijn vrouw telefonisch een verslaggever van het Dagblad van het Noorden te woord, die mij wilde portretteren. Ik hoorde 'verslaving', 'volwassen worden', ik hoorde 'moeilijk'.'

Hoe groter de angst, des te beter IS gedijt (+): een interview door Irene de Zwaan met expert Hassan Hassan.

Co Adriaanse Beeld anp
Co AdriaanseBeeld anp

Paul Onkenhout bespreekt de rellen in Rome (+): Een filmpje van racistische supporters en de rellen met de hooligans die zich voordoen als Feyenoord-supporters. Dat zijn geen voorbeelden van racisme in het voetbal, was het maar zo eenvoudig.

Als je ze niet weggooit, zijn plastic tassen best duurzaam (+): Plastic tassen zijn vooral schadelijk als ze in het milieu belanden. Jute en papier zijn betere keuzes.

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Meer over