Alvast tien verhalen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: het commentaar van Hans Wansink, een interview met Belgische verdediger Vincent Kompany en de sportcolumn van Peter Middendorp.

Redactie
Bewoners van het Japanse eiland Okinawa demonstreren tegen de Amerikaanse legerbasis op het eiland. Er zitten naar schatting 26000 Amerikaanse soldaten op het eiland. Beeld reuters
Bewoners van het Japanse eiland Okinawa demonstreren tegen de Amerikaanse legerbasis op het eiland. Er zitten naar schatting 26000 Amerikaanse soldaten op het eiland.Beeld reuters

Veel kleinere ziekenhuizen in Nederland zitten diep in de financiële problemen. Zo ook Ziekenhuis ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen.

Japans eiland vreest eigen premier meer dan China (+): De bewoners van Okinawa verzetten zich tegen de uitbreiding van een Amerikaanse legerbasis. Ze hebben genoeg van de militairen, maar vooral van premier Shinzo Abe.

Kijk, een niet-verkiesbare partijbons: Op 19 maart zijn de verkiezingen voor de provinciale staten. Die gaan dit keer overal over en de debatten worden vooral gevoerd door landelijke politici op wie u niet kunt stemmen.

Vencomatic, in de wekelijkse rubriek De onderneming, is de uitvinder van een 'kleuterschool' voor kuikens (+). Hoe kipvriendelijk de stalinstallaties van Vencomatic ook mogen zijn, het bedrijf uit Eersel krijgt regelmatig de wind van voren. 'Alles wat met plofkippen te maken heeft, is bij voorbaat taboe.'

Goeroe Bhagwan Shree Rajneesh (+), die ook in Nederland duizenden volgelingen had, overleed 25 jaar geleden. Leeft zijn gedachtegoed nog? V zocht en vond.

Bhagwan Shree Rajneesh. Beeld OSHOphotos.com
Bhagwan Shree Rajneesh.Beeld OSHOphotos.com

Het commentaar van de Volkskrant (+) is geschreven door Hans Wansink: Griekenland zal dus genadebrood moeten eten en zich de curatele van de gehate troika, de ECB, het IMF en de Europese Commissie, moeten laten welgevallen. Herstel van het vertrouwen is het enige dat Griekenland binnen de euro kan houden.

Een open gesprek met de Belgische verdediger Vincent Kompany (+) over hoge lonen, politiek en niet kunnen huilen. De City-spelerdroomt van winst in de Champions League, maar moet dan eerst voorbij Messi's Barcelona zien te komen. Dinsdag treffen ze elkaar.

'Scherpe blik, explosieve spieren, arrogant plezier. Een beetje spits kijkt neer op mandekkers', schrijft Peter Middendorp in zijn column (+).

Veertig procent van de Nederlandse vrouwen tussen de 18 en 45 jaar slikt hem, toch is er nog veel onduidelijkheid over de anticonceptiepil. In meisjesbladen en op damesfora doen veel verhalen de ronde; de pil 'toch onnatuurlijk' zou allerlei nare bijwerkingen met zich meebrengen. De grootste angst: van de pil word je dik (+). Zijn die zorgen terecht?

In een laatste poging populair te worden bij de meisjes, besloot Arthur op een ijskoude nacht de verwarmingsketel van mijn scholengemeenschap uit te schakelen. 'Jij bent een vuile terrorist, Van Amerongen' (+), brieste de directeur. Het werd Arthurs debuut op de voorpagina van De Telegraaf.

Vincent Kompany. Beeld afp
Vincent Kompany.Beeld afp

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Meer over