Alles Is Liefde grote winnaar Rembrandts

De film Alles Is Liefde is de grote winnaar geworden bij de uitreiking maandag van de Rembrandt Awards, de Nederlandse publieksprijzen voor de filmwereld....

ANP

Alles is Liefde, afgelopen jaar al een groot succes in de bioscoop, won de award voor beste film, beste acteur (Thomas Acda) en beste actrice (Carice van Houten).

Van Houten bedankte het publiek. ‘Liefde overwint alles’, zei ze in de geest van de film. ‘Dat is belangrijker dan prijzen. Dus zorg dat je lief hebt.’

De Amerikaanse filmster Goldie Hawn (Death Becomes Her, The First Wives Club) was aanwezig bij de prijsuitreiking. Zij nam in Hotel Arena in Amsterdam een Ere Rembrandt Award in ontvangst. ‘Dit is zo leuk. Ik vind het geweldig’, zei de actrice.

De Nederlandse acteur Pierre Bokma kreeg ook een Ere Rembrandt. Hij dacht dat hij een prijs moest uitreiken, maar werd verrast met de oeuvreprijs.

Naast de bekroningen voor de Nederlandse filmwereld werden er internationale prijzen toegekend. Pirates Of The Caribbean: At World's End was hier de grote winnaar, met prijzen in de categorieën beste buitenlandse film, beste acteur (Johnny Depp) en beste actrice (Keira Knightley).

Het publiek koos Zwartboek als de beste dvd-release. Producent en initiatiefnemer Rene Mioch presenteerde het evenement, waarbij tal van bekende acteurs en actrices aanwezig waren. RTL5 zendt donderdag 13 maart om 23.45 uur een verslag uit van de avond.

(ANP) Beeld ANP
(ANP)Beeld ANP
Meer over