theater

Alex Klaassen, Sara Kroos en Claudia de Breij maken kans op cabaretprijs Poelifinario

Claudia de Breij, Sara Kroos en Alex Klaassen maken kans op de cabaretprijs Poelifinario. Dat heeft de VSCD cabaretjury donderdagavond bekend gemaakt.

Alex Klaassen in de voorstelling Showponies 2. Beeld Tom Sebus
Alex Klaassen in de voorstelling Showponies 2.Beeld Tom Sebus

Aangezien de cabaretprijzen – naast de Poelifinario ook de Neerlans Hoop voor aanstormend talent - vorig jaar niet zijn uitgereikt, nomineert de jury dit jaar voorstellingen uit twee seizoenen. Voor de Poelifinario worden drie categorieën onderscheiden: entertainment, engagement en kleinkunst.

In de categorie entertainment gingen de nominaties naar Sara Kroos, voor haar programma Verte, en naar Rundfunk met het programma Todesangstschrei. In de categorie engagement is Claudia de Breij genomineerd met haar Oudejaarsconference van 2019. Zij concurreert in die categorie met Alex Klaassen en diens Showponies 2, en met Patrick Nederkorn en Jan Beuving, genomineerd voor hun Andere Oudejaars.

In de categorie kleinkunst is de enige genomineerde ook meteen de winnaar: Elke Vierveijzer met haar programma Lucht. De twee kanshebbers voor de Neerlands Hoop, voor meest veelbelovende theatermaker(s) zijn Nina de La Parra (Gods Wegen), Kasper van der Laan (1 Kilo) en Grof Geschud met hun programma Lijmen. De cabaretprijzen worden op 25 oktober uitgereikt op het cabaretfestival Peper in Den Haag.

Meer over