Al dat papier dat zegt hoe we geld moeten uitgeven

Een zaterdagse Volkskrant van zo'n 1100 gram: nieuws en achtergrondinformatie: 600 gram; personeelsadvertenties: 350 gram; mini's: 100 gram; diversen: 50 gram....

Oplage: 350.000

Dat wordt door mijn gestickerde brievenbus 'geen ongeadresseerd reclamedrukwerk' gewurmd. Ik ben zo iemand die vindt dat je met grondstoffen spaarzaam moet omgaan. Al dat papier dat ons vertelt waar we het geld kunnen verdienen en waar we het weer uit kunnen geven. Het is echt nergens meer voor nodig.

UTRECHT Mathilde Bos

Compliment

Mijn complimenten voor de nieuwe opzet van mijn lijfkrant en het magazine in het bijzonder. Toch moet mij (helaas) van het hart dat sinds de verandering op zaterdag de krant niet meer onbeschadigd bij mij in de bus valt.

De eerste zes pagina's zijn niet meer te lezen, omdat die gescheurd zijn. De bezorger heeft zich veronschuldigd, maar naar mijn mening treft deze geen blaam. De krant is veel te dik om nog normaal door de brievenbus te passen.

ZANDVOORT Ron Geysen

Hulsje

De 'nieuwe' zaterdagse Volkskrant is te dik; hij kan niet door de brievenbus. Nu was het afgelopen zaterdag in Zeeland droog weer, dus kon de krant, net zoals in de USA waar alleen US mail door de brievenbus mag, tegen de deur worden gesmeten - mijn bezorgster legde hem netjes voor de deur neer. Maar daar kun je natuurlijk niet altijd op rekenen. De Minneapolis/Saint Paul (MN) Star-Tribune lost dit op door de krant opgerold in een dun plastic hulsje te bezorgen.

Het magazine zelf kan de vergelijking met het NYT Magazine best doorstaan, althans volgens mijn bescheiden mening. (Ik heb twintig jaar in de USA gewoond en kom er nog geregeld). Gelukkig is het magazine niet zo overbeladen met dure advertenties voor dure kleding, cosmetica en dergelijke. Hoewel, 'Politiek Correct' kwam toch wel dicht in de buurt.

De bijlage Werk was voor mij (ik ben gepensioneerd) waardeloos; twee pagina's tekst en voor de rest advertenties. En waarom Vervolg van naam moest veranderen is me niet duidelijk geworden.

OOST-SOUBURG Marie P. Prins

Verzuchting

Als trouw lezer van de Volkskrant en als oud-journalist, die in 1945 begon te schrijven voor een dagblad waarvan de inhoud op twee A-viertjes werd geperst, schreef ik na doorbladeren van de krant de verzuchting: plof op de vloermat.

In de nacht van vrijdag op zaterdag verzuchtte de Volkskrant-redacteur tot zijn collega: Hoeveel kilo heb jij geproduceerd?

HAARLEM C. Sipkes

Vriendin

Ik heb sterk de indruk dat alle briefschrijvers over de berichtgeving in de Volkskrant over de nieuwe vriendin van Willem-Alexander deze artikelen als eerste gelezen hebben. Immers door te verwijzen naar door hen verafschuwde bladen geven zij er blijk van te weten hoe deze bladen hierover geschreven hebben en hoezeer de berichtgeving in de Volkskrant hierop lijkt.

UTRECHT M.R. Woortman

Meer over