Al 200 miljoen faces op Facebook

LOS ANGELES (ANP) - De internationale website Facebook bereikt woensdag de mijlpaal van 200 miljoen gebruikers. Dit meldt medeoprichter Mark Zuckerberg (24) in het officiële Facebook blog.

Zuckerberg spreekt van een erg goede start. ,,We werken hard aan een service die iedereen overal kan gebruiken, of ze nou een persoon, een bedrijf of een president zijn.''

Om de mijlpaal te vieren, heeft Facebook onder meer een felicitatiepagina gecreëerd. Op Facebook for Good kunnen gebruikers verhalen met elkaar delen over hoe Facebook hen geholpen heeft bij het vinden van bij voorbeeld een verre vriend.

Studiegenoten

Zuckerberg creëerde Facebook vijf jaar geleden met twee studiegenoten, Dustin Moscovitz and Chris Hughes, van de universiteit Harvard met de bedoeling contact met Harvardstudenten te houden. Het gebruik van de website verspreidde zich snel via andere scholen in de Verenigde Staten en de site groeide uit tot een wereldwijd netwerk dat rivaal MySpace in zijn groei belemmerde.

Softwaregigant Microsoft nam in 2007 een belang in Facebook voor 240 miljoen dollar. De waarde van het sociale netwerk werd destijds geschat op 15 miljard dollar.

Meer over