Air Bud wordt Golden Receiver

In Air Bud, de topscoorder (zo heet de film echt) maakt de pientere hond Buddy uit Air Bud zijn come-back....

Jan Pieter Ekker

Dit team heeft in geen tien jaar een wedstrijd gewonnen, maar met Air Bud als geheim wapen komt daar snel verandering in; de Golden Retriever, gespeeld door zes honden, blijkt een Golden Receiver (iemand die hard naar de endzone rent en de bal vangt). Hij maakt de ene na de andere touchdown (doelpunt).

De 12-jarige quarterback (spelverdeler) Josh weet aanvankelijk even weinig van de tactiek en de spelregels als de Nederlandse doelgroep. Hij windt zich vooral op over de zoveelste nieuwe vriend van zijn gescheiden moeder en de verdwijning van Buddie, die voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt gekidnapt door een gemene Russische heks. Zij wil een circus beginnen.

Veel heeft Air Bud niet om het lijf, veel kwaad kan het ook niet. Geloof in jezelf is de wijze les van het goedkoop ogende werkje, dat voor de allerkleinsten goed verstaanbaar is nagesynchroniseerd door Isa Hoes en een meute Belgen. Een waarschuwing voor al te tere zielen: tegen het eind ontploft er een berg vuurwerk in een fabriek. Goed nieuws voor de fans: in een tweede vervolg, Air Bud: World Pup, zal de hond zich op 'gewoon' voetballen toeleggen.

Meer over