Aerosmith zegt concerten af na val Steve Tyler

Rockband Aerosmith heeft drie concerten in Canada moeten afzeggen, omdat frontman Steven Tyler nog niet hersteld is van een val vorige week. De 61-jarige rocker duikelde tijdens een optreden in Sturgis in de Amerikaanse staat South-Dakota van het podium en werd met verwondingen aan zijn hoofd, nek en schouders in het ziekenhuis opgenomen. Dat meldde de Britse omroep BBC dinsdag op zijn website.

ANP

De shows die voor afgelopen weekeinde op het programma stonden, werden eerder al afgelast. De band is van plan alle afgezegde optredens in te halen.

De huidige toer van Aerosmith vervolgt volgende week zijn weg door de Verenigde Staten, maar gitarist Joe Perry zei eerder in een Amerikaanse radioshow dat het misschien wel eens ruim twee maanden zou kunnen duren voordat de band de tournee hervat.

De huidige tournee van de oude rockers wordt geplaagd door gezondheidsproblemen. Zeven shows werden deze zomer uitgesteld toen Tyler tijdens een optreden zijn been bezeerde, bassist Tom Hamilton trok zich terug uit de toer om te herstellen van een chirurgische ingreep, gitarist Brad Whitford moest enkele shows missen nadat hij zijn hoofd hard had gestoten bij het verlaten van zijn Ferrari en een infectie aan de knie van Joe Perry leidde tot een afzegging in Venetië.

Meer over