Nieuwsverzonnen aanval

Acteur Jussie Smollett op borgtocht vrij na in scène gezette mishandeling

Onder massale belangstelling van de pers is de Amerikaanse acteur Jussie Smollett, die vast zat nadat hij was aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte, donderdag weer op vrije voeten gekomen. De rechter in Chicago besloot dat hij op borgtocht mocht worden vrijgelaten. De borgsom bedraagt 100 duizend dollar (ruim 88 duizend euro), melden Amerikaanse media. Smollett moet ook zijn paspoort inleveren.

Acteur Jussie Smollett baant zich een weg door de menigte na zijn vrijlating. Beeld EPA
Acteur Jussie Smollett baant zich een weg door de menigte na zijn vrijlating.Beeld EPA

Op beelden is te zien dat Smollett onder begeleiding van agenten en bewakers naar een gereedstaande auto wordt gebracht. Daarbij wordt hij achtervolgd door tientallen cameraploegen, fotografen en verslaggevers.

Smollett werd eerder donderdag opgepakt nadat hij was aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte en het verstoren van de orde.

Volgens de politie zette de ster uit de televisieserie Empire een mishandeling in scène in de hoop zijn carrière een boost te geven. De acteur, die ontkent de aanval opgezet te hebben, was volgens de politie ontevreden over zijn salaris en wilde zichzelf promoten.

Onder massale belangstelling verlaat acteur Jussie Smollett Cook County Jail in Chicago. Beeld AFP
Onder massale belangstelling verlaat acteur Jussie Smollett Cook County Jail in Chicago.Beeld AFP
Meer over