ColumnAaf Brandt Corstius

Aaf leest sterren: Yolanthe en Wesley hebben nooit gezegd dat ze gaan scheiden. Bewust ontkoppelen dan misschien?

null Beeld

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites.

Spanningen

‘Staat dit gezicht binnenkort voor alles dat Hema is?’ Het was een van de betere fotobijschriften in Story deze week, een blad dat sowieso bol staat van de geweldige fotobijschriften dankzij hoofdredacteur Guido den Aantrekker (wij van de sterrenrubriek vermoeden dat hij ze zelf schrijft; ze zijn in dezelfde stijl als zijn fascinerende voorwoorden in het blad).

‘Alles dat Hema is’ sloeg op het gezicht van Yolanthe Cabau-Van Kasbergen. Komen we zo op terug, maar eerst even over alle verwarring rondom haar. Zij en Wesley Sneijder kondigden aan dat ze uit elkaar gingen, maar vervolgens berichtte Sneijder op Instagram: ‘We zijn nog niet gescheiden.’ Daarna zei Cabau’s manager tegen ad.nl: ‘Het kan alle kanten op. Ik heb nooit het woord scheiding in de mond genomen.’ Maar. Maar. Wat is het dan? Een relatie in zwaar weer, zoals ook die van Wendy van Dijk en Nicolette Kluijver? Of een niet helemaal lekker doorgesproken scheidingspersbericht? We kunnen er alleen maar naar gissen.

Terug naar het Hemanieuws dan maar, want Hema is tenminste altijd duidelijk en standvastig.

Yolanthe’s zus Rebecca heeft al een tijdje een relatie met Marcel Boekhoorn, en Boekhoorn heeft de noodlijdende Hema gekocht. Daardoor, beweert Story – ‘in de zakenwereld weet men het zeker’ - zal Yolanthe binnenkort het nieuwe Hemagezicht worden.

Dat zou ons van de sterrenrubriek verbazen, want de Hema heeft juist nooit een gezicht, of nou ja: onbekende gezichten, van gewone mensen in gewone Hema-onderbroeken en gewone Hema-shirts, dat is nou juist zo Hema.

Maar misschien komt er met Boekhoorn een nieuwe glamourkoers aan. Story preludeert er vast op dat Yolanthes baan als Hemaboegbeeld zou kunnen zorgen voor al net zo glamoureuze jaloersezussenproblemen. ‘Insiders vrezen dat dit weleens zou kunnen leiden tot nieuwe spanningen tussen Yolanthe en Rebecca.’ Nou ja, vrezen, vrezen, je hóópt het toch ook een beetje, als Story zijnde.

Ontkoppelen

Over uit elkaar gaan gesproken: Gwyneth Paltrow heeft voor het eerst gereageerd op de hoon die haar en ex Chris Martin ten deel viel toen zij in 2016 aankondigden dat zij ‘bewust’ wilden ‘ontkoppelen’. Met die mededeling waren zij de eerste sterren die weer eens wat anders deden dan het ouderwetse scheiden. Bewust ontkoppelen was, voor zover uw sterrenkijker het toen begreep, dat je aardig tegen elkaar bleef doen na de scheiding. Of zoiets.

In de podcast van acteur Dex Shepard vertelde Paltrow deze week over de duizenden schampere reacties die er waren gekomen op de term ‘bewust ontkoppelen’. ‘Het voelde alsof de wereld zich tegen ons keerde, alleen omdat we hadden besloten aardig tegen elkaar te zijn en een gezin te blijven.’

Tja, daar heeft Paltrow, die ook bekendstaat om bizarre statements over voeding (aubergine is gif!) wel een punt. Wij van de sterrenrubriek hebben er indertijd ook ironisch over gedaan, en al vermoeden we dat dát Paltrow niets kan schelen, toch voelen we ons er schuldig over. ‘Het was afschuwelijk, want ik had al het gevoel dat ik geen huid meer had’, zei ze ook nog in de podcast.

Paltrow, die dit jaar hertrouwde met producer Brad Falchuk, nam ex-man Chris Martin trouwens mee op huwelijksreis. ‘Het was een heel moderne huwelijksreis’, zei ze daarover. Zonder enige ironie zeggen wij daarop: ja. Dat klopt.

Meer over