EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: waarom BN’ers overal iets van máken en Memphis Depay met een welpje

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over de BN’ers van het coronalied en Memphis Depay.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Kamerplant

Het coronavirus trekt als een verwoestend, nou ja, virus, door de wereld en raakt inmiddels ook de celebritycultuur. In deze rubriek tekende uw sterrenkijker al op hoe Amerikanen er tabak van kregen dat hun sterren in hun villa’s zaten te roepen dat iedereen zich vooral moet isoleren. Het algehele gevoel bij deze onvrede: ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, maar sommigen zitten in een aanmerkelijk beter schuitje dan anderen.’

Het tweede probleem is dat sterren overal meteen weer iets van willen máken. In Nederland leidde dit tot het onzalige idee van het lied Zon, alias Het coronalied. Bij het lezen van de groepsmail hadden onze BN’ers al moeten denken: ‘Hm…. Die tekst.’ (‘Dag mevrouw in het verzorgingshuis… Dag meisje aan het infuus… Hallo oude meneer, helemaal in uw eentje thuis.’) En ook: ‘Hm… We moeten allemaal een witte blouse aan.’ En dan hadden de alarmbellen moeten gaan rinkelen, en hadden ze moeten zeggen: nee, dit doen we maar niet.

Hetzelfde geldt voor het genante spotje dat nu steeds op RTL 4 te zien is, samengesteld uit diverse thuis opgenomen filmpjes waarin alle RTL-boegbeelden vanachter hun kamerplant zeggen dat dit zo ‘raar en onwerkelijk is’, gevolgd door #thuismetrtl. Geëngageerd reclamemaken voor je eigen zender. Mooi.

We moeten ons allemaal aanpassen, zo ook de beroemdheden van de wereld. Zij moeten dimmen, en erkennen dat verpleegkundigen, schoonmakers en verpleeghuismedewerkers nu de sterren van ons universum zijn. En misschien wel altijd zullen blijven.

null Beeld Getty
Beeld Getty

Welp

Als mensen tegenwoordig niet bezig zijn met corona, zijn ze erg druk met katachtigen. De obsessie met katachtigen, big cats in glamoureuzer termen, is ingegeven doordat mensen nu 1. extreem veel Netflix kijken en 2. daar nu Tiger King te zien is, een meteen zeer populaire docuserie over gestoorde Amerikanen die leeuwen en tijgers houden. Dus is de netflixende wereld bezig met collectieve verontwaardiging over mensen die tijgers houden. Op zich goed. Het leidt lekker af van corona.

Memphis Depay had deze memo blijkbaar niet ontvangen, en plaatste deze week een foto op Instagram van zichzelf, vanaf zijn imposante, met leeuwenkop betatoeëerde rug gezien, met een echt welpje in zijn armen. ‘MEMPHIS X MEMPHIS’ stond erbij. Dat is een cryptische tekst, maar je gaat ervan denken dat Depay een welp als huisdier houdt, die hij naar zichzelf genoemd heeft.

Dat is niet ondenkbaar in het geval van Depay: hij is excentriek. Hij droeg ook tijdenlang een reuzenhoed en een circusdirecteurenpak.

Hoe dan ook, Depay werd onmiddellijk terechtgewezen door anderen sterren. Kjeld Nuis schreef: ‘Die dieren horen in Afrika in het wild op te groeien. Een slechter voorbeeld dan dit kan niet.’ Gordon vond er ook wat van: ‘So not done.’

Depay trok zich er niets van aan en plaatste een dag later nóg twee foto’s van zichzelf met welp Memphis.

We hebben net gezegd dat beroemdheden zich niet steeds met het nieuws moeten bemoeien, maar we zitten nu toch een beetje te wachten op Gordon.

Meer over