entertainmentAAF LEEST STERREN

Aaf leest sterren: Supermodellen keren terug naar hun jacht en Big Brother-sterren blikken terug

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week: Big Brother komt terug op tv en de zomerlook van supermodellen Bella Hadid en Hailey Baldwin.

Aaf Brandt Corstius

Big Brother

Bart spring in t veld, de winnaar van Big Brother Beeld Hollands hoogte
Bart spring in t veld, de winnaar van Big BrotherBeeld Hollands hoogte

Big Brother komt terug op tv. Volgens Boudewijn Beusmans, directeur van Endemol Shine, is het programma ‘nu veel relevanter’ dan in 1999, want ‘we weten tegenwoordig veel meer van elkaar’. Is het relevanter om samen in een huis met twee grote gele zitbanken rond te hangen als je alles al van elkaar weet? Wij snapten deze gedachte niet, maar het blad Weekend zag een journalistieke invalshoek in de terugkeer van BB. In een vier pagina’s tellende special rapporteren zij hoe het nu gaat met de bewoners uit het eerste seizoen.

De koppen bij elk personage geven al zo veel inzicht in de grillige wegen die een voormalige realityster bewandelt dat je de rest van de tekst bijna niet hoeft te lezen. ‘Tara van den Bergh: erotiek.’ ‘Bianca Plune: bedrijf met negen unieke ezels.’ ‘Sabine Wendel: ‘Zat ik ineens naast Alain Delon.’’

Zo vat Weekend Wendels post-BB-carrière samen: zij mocht na het programma talkshows in heel Europa bezoeken en zat naast Alain Delon.

‘Bart Spring in ’t Veld: slachtoffer...’ is de omineuze kop bij BB-Bart. Hij was een van de mannen die zich in de MeToo-affaire rond Job Gosschalk uitsprak.

Erg vrolijk word je niet van deze updates, op de unieke ezels na dan.

De enige die monter klinkt is deelnemer Karin van Elswijk, die gelukzalig terugblikt op haar afscheid van het BB-huis. ‘We waren zo uitgepraat met elkaar en op die manier kon ik Kerst gelukkig thuis vieren.’

Het maakt meedoen aan of kijken naar de nieuwe versie er niet aanlokkelijker op.

Bikini’s

Bella Hadid. Beeld Getty
Bella Hadid.Beeld Getty

Je weet dat de wereld weer normaler wordt – of zich normaler waant – als een prominente kop op roddelsite People luidt: ‘Bella Hadid en Hailey Baldwin dragen stringbikini’s met printjes op een jacht in Italië’. Godzijdank. Supermodellen varen weer op jachten in kleine bikini’s.

Nadat collega-fotomodellen Hadid en Baldwin zich maandenlang in quarantaine moesten vermaken – waarbij ze op Instagram foto’s van zichzelf bleven plaatsen, bijvoorbeeld bezweet in een erg kleine bikini, met de tekst ‘quarantine sweat’ erbij – kunnen ze nu hun gebruikelijke zomerplannen weer uitvoeren.

Uit de paparazzofoto’s leidden we af wat de badmode van deze zomer wordt, althans, voor degenen die er ongeveer zo uitzien als deze vrouwen. Je kunt kiezen tussen twee variaties: óf je draagt een bikini die bestaat uit twee rechthoekige streepjes die ternauwernood over je tepels vallen, óf je draagt een tube over je borsten waar ze deels onderuit flubberen. ‘Underboob’, heet dat.

Een van de foto’s toonde nog een andere zomerlook: Hadid stond aan de rand van het jacht in de zon, gekleed in een wit wollen navelvest, een rode lange zwembroek, een zwarte mondkap, witte gympen en, nu komt het, sokken.

We geloven heus dat deze vrouwen de mensheid de rechthoekjesbikini en de underboob in zullen influencen, maar waarschijnlijk blijft dit specifieke kostuum beperkt tot het universum van de allergrootste topmodellen. Je moet het kunnen hebben.

Meer over