ColumnAaf Brandt Corstius

Aaf leest sterren: Rudolph van Veen vergist zich in de Notre Dame en Cher is een T–shirt kwijt

null Beeld vk
Beeld vk

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites.

Taart

O, het had ons allemaal kunnen overkomen. Maar het is toch fijner als het een van de sterren overkomt. Dan kun je er hartelijk om lachen en zeggen: die sterren toch.

Tv-kok Rudolph van Veen zag de brand in de Notre Dame en moet gedacht hebben: daar heb ik nog wel een fotootje van. Hij zette het fotootje, van zichzelf met vrouw voor de kathedraal, op Instagram, met eronder de droevige tekst ‘Notre-Dame in betere tijden. Ik voel me verdrietig dat dit icoon nu een ruïne geworden is.’ Dat ‘betere tijden’ is op een bepaalde manier al humoristisch, maar nog komischer was het dat de kerk achter Van Veen de Sacré-Coeur was. Wat het geheel extra kolderiek maakte, was dat Van Veen op de foto twee stokbroden in zijn hand had. Fransig doen in Frankrijk.

Twee stokbroden in zijn hand. Beeld Geen credit noemen
Twee stokbroden in zijn hand.Beeld Geen credit noemen

Hij heeft er echter een goeie draai aan gegeven; nadat Van Veen de foto van Insta had verwijderd, plaatste hij een foto uit zijn kookboek, van een taart die uit eiwit en kersen leek te bestaan, en die hij de Notre Dame heeft genoemd. ‘Hierbij dan mijn eigen Notre Dame’, zette hij erbij. Met een hoop hashtags als #oeps, #foutje, #medeleven én #paris.

Vinden we ergens goeiiger dan André Rieu, die nog een boel oude steigers had liggen van zijn decor van Slot Schönbrunn, die hij nu doneert voor de restauratie van de Notre Dame.

T-Shirt

Cher is ook weer eens in het nieuws. Eerst was er de ramp – klein op wereldschaal, groot op Cherschaal – van haar kwijtgeraakte lievelings-T-shirt. Het was het type topje uit de opheffingsuitverkoop van Cool Cat: een zwart T-shirt met de tekst Eat the Rich, en wat scheuren en kristalletjes. Nadat Cher het T-shirt naar eigen zeggen ‘dertig tot veertig jaar’ had gedragen, was het kwijtgeraakt. Ze twitterde dat ze de heilige Antonius in haar zoektocht ging ‘betrekken’: ‘Hij vindt alles.’

Schakelt de heilige Antonius in. Beeld EPA
Schakelt de heilige Antonius in.Beeld EPA

Vervolgens kwam Cher met Trump in een Twitteroorlogje terecht. Waar ze meestal anti-Trumptweets plaatst, schreef Cher nu een tweet waarin stond dat haar stad, Los Angeles, niet meer immigranten kan ontvangen omdat het er te vol is. Trump tweette daarop dat Cher het eindelijk met hem eens was. (Grappig dat je het na een paar jaar heel normaal begint te vinden dat de president van Amerika met Cher twittert.) Maar Cher wás het niet met hem eens, schreef ze. Ze had alleen geen zin in immigranten in haar eigen achtertuin, daar kwam het eigenlijk op neer.

Verder was Cher deze week te gast bij de talkshow van Jimmy Fallon, omdat er een musical is gemaakt over haar leven: The Cher Show. Bij Fallon onthulde ze dat zij de gigantische Sonny and Cher-hit I Got You Babe in eerste instantie maar niets vond. Sonny, in die tijd haar man, maakte haar midden in de nacht wakker, begon het liedje tegen haar te zingen en probeerde het haar te leren. Cher kondigde aan dat ze weer ging slapen. Later werden er een miljoen exemplaren van de plaat verkocht. Cher is trouwens nog steeds 300 miljoen dollar waard, lazen we.

Genoeg om een naaister in te schakelen en een zwart gerafeld T-shirt te beleggen met Swarovskikristalletjes.

Meer over