EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Peter Crouch in lichte paniek door het coronavirus en Buddy Vedder vindt zichzelf niet zo boeiend

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag Peter Crouch en Buddy Vedder.

Aaf Brandt Corstius
Peter Crouch. Beeld Getty
Peter Crouch.Beeld Getty

Ingeblikt

Belangrijke vraag: hoe ervaren de sterren het coronavirus? Nou, met veel afzeggingen. De band Slipknot moest zijn concerten in Azië afzeggen. Dit is wonderlijk, omdat van alle bands ter wereld juist Slipknot permanent met maskers rondloopt. Ook andere artiesten, zoals Stormzy en Avril Lavigne (zij van de onderoogmake-up en het begin van de eeuw, maar tourt blijkbaar nog volop), gaan niet naar Azië en Mariah Carey zegde concerten in Hawaii af.

We zochten ook menselijker bewijs van sterrencorona; het afzeggen van concerten staat ver van de gemiddelde persoon af. Daar heb je gelukkig de sterren aan het Britse firmament voor: die blijven altijd zo gewoon. Oud-voetballer Peter Crouch vertelde in zijn podcast The Peter Crouch Podcast dat zijn vrouw ingeblikt voedsel had ingeslagen. Maar hij was nog steeds in lichte paniek: ‘We hebben bijna alles wat je nodig hebt, maar ik weet niet waar we heen zouden gaan, we hebben geen bunker.’

Mariska Bauer en Gwyneth Paltrow pakken het met humor op. Bauer schreef op Facebook: ‘Eet tegen het coronavirus elke dag vijf teentjes knoflook. Het helpt geen bal, maar iedereen blijft wel op een veilige afstand.’ Paltrow plaatste een foto van zichzelf met masker en het bijschrift: ‘Ik heb al in deze film gezeten.’ Ze doelt op Contagion, de film waarin een dodelijk virus over de wereld waart. Grappig of bot? Dat is het ding met dit virus: je weet steeds niet of je er luchtig over moet doen of bloedserieus.

 Buddy Vedder. Beeld ANP
Buddy Vedder.Beeld ANP

Moetje

Altijd fijn: een BN’er die bekent dat hij de sociale media ziet als een noodzakelijk kwaad. Een beetje koket is het wel, want het móét natuurlijk niet. Maar het is verfrissend als een bekendheid niet verslaafd is aan het posten van selfies (al dan niet met gezichtsmasker).

Buddy Vedder, populaire kinderpresentator en momenteel een van de laatst overgebleven deelnemers in Wie is de mol? bekende deze week in Viva dat hij de sociale media ziet als ‘een moetje’. ‘Ik post vrij weinig, want ik vind mezelf niet zo boeiend, maar het is dom om je socials weg te doen’, luidde zijn conclusie. Natuurlijk is Vedder ook niet te beroerd om af en toe iets aan zijn fans te laten weten, zoals ‘Het is sick!’ met een fragmentje uit Wie is de mol?, of de door hem bedachte hashtag #TrustNoBuddy, waar molfans wekenlang op kunnen kauwen.

Het hele gegeven van beroemd zijn was sowieso wennen voor Vedder, die ervoor in behandeling ging bij een psycholoog, vertelt hij in het stuk. Een van zijn klachten: ‘Ik kon niet meer m’n shirt uittrekken in de kroeg en er boven m’n hoofd rondjes mee draaien.’ Oké. Meteen twee gedachten. Hoe vaak deed hij dit? Wij dachten dat dat alleen in Amerikaanse films uit eind jaren tachtig gebeurde, en op Griekse party-eilanden. En: ongevraagd advies misschien, en totaal niet #metoo bedoeld, maar wij denken dat juist de Vedderdoelgroep enorm blij zou zijn met een door hem geplaatst filmpje van deze aard.

Meer over