EntertainmentAaf Leest Sterren

Aaf leest sterren: Peer en Brian zijn geen Frank en Rogier, maar Nicole Poturalski is wel héél erg Angelina Jolie

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Frank en Rogier gaan in de B&B’s en Brad Pitt heeft een nieuwe Angelina Jolie.

Frank en Rogier. Beeld Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk
Frank en Rogier.Beeld Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk

Kringloop

Vaste kijkers van Paleis voor een prikkie – daartoe behoort uw sterrenkijker, niet per se alleen beroepsmatig – schrokken woensdag. Want wie gingen er in de auto op weg naar een Brabants gezin dat hun faux-bakstenen muren al jaren niet had geverfd? Niet Frank en Rogier, het liefdesstel dat al jaren met extreem veel verve huizen restylet met kringloopspullen. (Verve zou hun middle name zijn als ze een achternaam hadden.) Nee, ene Brian en ene Peer hadden het programma overgenomen.

Eerst dacht uw sterrenkijker nog dat Frank en Rogier ziek waren of met symptomen moesten thuisblijven, maar dat was het niet. Frank en Rogier zijn van SBS overgestapt naar RTL, en mochten hun kringloopconcept niet meenemen.

Hoe leuk en aardig Brian en Peer ook zijn, en hoe vaak zij de woorden ‘landelijk’, ‘rustiek’ en ‘robuust-industrieel’ ook in de mond namen: er is toch maar één duo dat met zo veel voortvarendheid door een kringloopwinkel kan struinen. Maar één duo dat zo fel en tegelijkertijd liefdevol kan kibbelen over een tweedehands grand foulard. En dat is het duo Frank en Rogier.

Frank en Rogier, las uw sterrenkijker, zijn bedroefd dat ze hun programma niet mochten meenemen naar RTL, maar gaan daar nu aan lager wal geraakte bedandbreakfasts opknappen.

Dit lijkt ons een van die mixen uit de nogal oncreatieve kokers van Hilversum – ‘Doe maar iets met opknappen… maar dan niet met huizen… doe maar iets… even denken… met een bed and breakfast.’

Als Frank en Rogier maar naar de kringloopwinkel mogen, komt het alsnog goed.

Haaien

Wat zou er in Brad Pitts contactadvertentie staan, als contactadvertenties nog bestonden en Brad Pitt er een in de krant zou zetten? Nou, als je het baseert op zijn ex, Angelina Jolie, met wie hij volgens een miljard nieuwsberichten een gruwelijke scheiding had, is hij níét op zoek naar een slanke vrouw met lang donker haar en lichte ogen die zes kinderen heeft en actrice-slash-ambassadeur van vluchtelingenorganisatie UNHCR is.

Hij zoekt de tegenpool van die vrouw. Een dik vrouwtje met pittig-kort blond haar, een beroep dat nul glamour heeft en een hekel aan vluchtelingen.

Maar Brad Pitt is ook maar een mens, dus de nieuwe vrouw met wie hij het, in roddelbladtermen gesteld, ‘heel gezellig heeft’, is een exacte kopie van Angelina Jolie.

Pitt heeft Nicole Poturalski gevonden, met wie hij liefdesduiverig gespot is in de buurt van zijn wijnchateau in Zuid-Frankrijk. Poturalski’s tegenhanger van zes kinderen is dat ze één kind heeft en vijf talen spreekt. Haar versie van actrice zijn: ze is fotomodel (zo begon Jolie ook). Haar versie van een vluchtelingenorganisatie is dat ze zelf een stichting heeft opgericht om haaien te redden. (Iemand moet het doen.)

O, en Poturalski is zo’n type dat op Instagram schrijft: ‘De laatste tijd breng ik mijn zaterdagen door met zelfreflectie en lees ik boeken met mijn betere helft.’ Dat van die zelfreflectie en het boeken lezen: ook heel Jolie.

En, vooral: Poturalski lijkt op Angelina Jolie. Ontzettend. Allemaal lange ledematen, lang donker haar, lichte ogen en een supersterrenuitstraling. Wel 18 jaar jonger, natuurlijk. En 10 centimeter langer. Maar goed, dat is een inkoppertje.

Meer over