Entertainment

Aaf leest sterren: Özcan Akyol zat altijd al in een lockdown en Susan Sarandon heeft een piepklein nieuwtje

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Özcan Akyol en Susan Sarandon.

Özcan Akyol. Beeld NTR
Özcan Akyol.Beeld NTR

Eerlijk

De Verlossing in Juli lijkt eraan te komen, of in ieder geval is het moment aangebroken waarop mensen al gaan reflecteren en terugkijken op de coronatijd. Wat hebben ze geleerd? Wat gaan ze ‘meenemen’ naar het hopelijk gezonde nieuwe tijdperk? Zou het misschien mogelijk zijn om lekker nooit meer iemand een hug of een hand te geven, of zal dat mettertijd toch weer als sociaal onwenselijk worden gezien?

Enter de radicaal eerlijke Özcan Akyol. Waar andere beroemdheden en normale stervelingen al een jaar roepen dat ze vrienden en feestjes zo missen, vertelde hij deze week aan Viva: ‘Ik mis zelf eigenlijk niks. Ik zit al mijn hele leven in mijn eigen lockdown.’ Verfrissend, vertel verder. ‘Ik heb geen sociaal leven, dus ik ben of thuis of ik ben aan het werk. Meer smaken zijn er niet.’

Dan zijn de avondklok en de sluiting van de horeca inderdaad geen probleem. Sterker nog, misschien wel rustig.

Het Viva-interview viel verder op door de manier van vragen stellen. Akyol staat erom bekend dat hij opgroeide in een arm gezin, en dat heeft hij ook al best vaak verteld, samen met dat ene verhaal over zijn tien weken in de gevangenis. De journalist – die ‘Viva Redactie’ werd genoemd – vroeg hem: ‘Had jij vroeger thuis, in het arbeidershuisje met één slaapkamer voor het hele gezin, gelegenheid om te lezen?’

Een heel nieuwe manier om een geïnterviewde subtiel duidelijk te maken dat hij zijn stokpaardje al vaak bereden heeft.

Susan Sarandon. Beeld Brunopress
Susan Sarandon.Beeld Brunopress

Steen

Er circuleert een meme op sociale media waarin een rij grote dominostenen op omvallen lijkt te staan. Op eerste steen, die een duwtje krijgt, staat de tekst ‘De Amerikaanse advocatenserie Suits (2011)’ en op de laatste steen, die alras zal omvallen, staat ‘Neergang van de Britse monarchie’.

Zoals deze meme zou het ook echt kunnen gaan, als je ziet welke effecten het interview van Oprah Winfrey met Meghan – die in 2011 bekend werd door Suits – al de hele week heeft en misschien nog jaren zal hebben. Het is een heel grote steen die in een poel is gegooid, om even bij de stenenmetaforen te blijven.

Daarom kunnen we deze omvangrijke historische gebeurtenis in deze kleine rubriek onmogelijk behandelen, en richten we onze blik op een piepklein nieuwtje over de Amerikaanse actrice Susan Sarandon. Zij stond er altijd om bekend dat ze jongere mannen had. Momenteel, Sarandon is 74 jaar, heeft ze geen relatie en ze liet in een interview weten dat het haar niet uitmaakt of haar volgende geliefde een man of een vrouw is.

Daarmee is zij waarschijnlijk de eerste Bekende Bejaarde die op geavanceerde leeftijd aangeeft dat ze op beide geslachten valt, iets wat in de legioenen van jongere sterren al compleet de rigueur is.

Haar enige eis, zei ze erbij: ‘Het moet iemand zijn die tegen corona is ingeënt.’

En zo zien we ineens een belangrijke nieuwe zoekterm voor de datingwereld. Sarandon heeft met dit piepkleine nieuwtje óók een steen in een rivier op aarde verplaatst. Twee, zelfs.

Meer over