Entertainment

Aaf leest sterren: Maan steekt een peuk op en Renée Zellweger gaat golfen

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Maan en Renée Zellweger.

Maan Beeld Brunopress
MaanBeeld Brunopress

Peukje

Het was de storm in een glas water die je wist dat zou komen, dus misschien had Maan het expres gedaan. Geposeerd voor een foto op haar Instagramaccount, zwart-wit, met een sigaretje in haar hand.

Als uw sterrenkijker oude films en programma’s uit haar jeugd terugkijkt – onlangs nog Theo en Thea en het Tenenkaasimperium – dan is ze altijd verbaasd hoe veel en enthousiast daarin gerookt wordt. Je kunt als het ware de walmen door de tv heen ruiken. Sigaretten zijn sindsdien in de ban gedaan, althans, voor de buitenwereld, want menige beroemdheid rookt er nog op los.

Deze notie lijkt aan Maan voorbij te zijn gegaan, want zij plaatste een foto met saffie tussen de vingers, met de tekst: ‘Mom I wanna be a french actress’. Een mooi staaltje Instagram-ijdelheid; prachtige foto van jezelf plaatsen met een ironisch tekstje om af te leiden van eerder genoemde ijdelheid. Maan is al langer bezig Frans te worden: pony geknipt, maatpakken, soms draagt ze zelfs een jarenvijftighoofddoek bij een badpak.

De peuk werd haar niet in dank afgenomen; duizenden volgers spraken er schande van – slecht voorbeeld, zo influence je kinderen de verkeerde kant op, etc.

Alleen Tony Junior, dj en ex van Maan, schreef: ‘hahahahahaha dit klopt zooo niet. wel zieke foto schat.’ Wij vermoeden dat Maan het zelf ook een zieke foto vond. Dit is overigens dezelfde Tony Junior die over het uitgaan van hun relatie zei: ‘Het eerste huis dat je bezichtigt, ga je ook niet meteen kopen.’ Een wijs man, dus.

Golf

Wij van de sterrenrubriek wisten niet dat het een genre was, maar het bestaat dus: een golfcomedy. En dan dus niet een comedy over de golven van de zee, maar over de sport golf.

Renée Zellweger gaat spelen in een grote comedy over golf, geschreven door Michael Patrick King, de schrijver van Sex and the City. Van sex en de city naar de golfbaan: we vinden het nogal een afstand. Maar misschien is golf juist wat er speelt in de levens van mensen die rond de eeuwwisseling nog met sex en de city bezig waren.

Renée Zellweger Beeld WireImage
Renée ZellwegerBeeld WireImage

De film gaat The Back Nine heten en we kunnen ons er niets bij voorstellen. Hij gaat over een vrouw die, zoals vrouwen eigen is, haar eigen veelbelovende golfcarrière opgaf om de golfcarrière van haar man voorrang te geven. Maar nu zit hun relatie in zwaar weer en besluit ze, in de woorden van de site van RTL Boulevard, ‘haar clubs af te stoffen om nog een keer een poging te wagen om profgolfer te worden’.

Vele shots zien we voor ons, van Zellweger die struint over een oneindige green, en close-ups van kleine tollende witte balletjes die net wel of net niet in een hole rollen. En dan misschien als couleur locale vijf klappende bejaarden aan de zijlijn.

Er is maar één verklaring mogelijk waarom deze film nu wordt bedacht: dit is een verhaal dat je volledig coronaproof kunt draaien. Op naar een blockbuster over ommetjes!

Meer over