Entertainment

Aaf leest sterren: Het is tijd voor de personal poppenshopper

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Kevin Hart in de problemen en BN’ers in de sneeuw.

Aaf Brandt Corstius
Kevin Hart. Beeld Brunopress
Kevin Hart.Beeld Brunopress

Poppen

Vroeger werd je als ster opgelicht door je manager, je assistent, of door je vader of moeder die zogenaamd je zaakjes behartigde. Nu is daar een nieuwe mogelijke oplichter bij gekomen: de personal shopper.

Winkelen, het lijkt zo leuk als je veel geld hebt, en het wás ook de hobby van de sterren van weleer – wie herinnert zich niet die scène uit Finding Neverland waarin Michael Jackson door de goudenvazenwinkel struint? – maar die tijd is voorbij. Een beetje ster wordt aangekleed door een ander.

Dit kwam comedian Kevin Hart duur te staan, want Dylan Syer, zijn personal shopper, shopte niet alleen voor Hart, maar ook voor zichzelf. Hij kocht met Harts creditcard voor bijna een miljoen dollar aan Patek Philippe-horloges, Louis Vuitton-tassen, een schilderij van Sam Friedman en poppen. Veel poppen.

Syer bestelde poppen uit gelimiteerde oplagen van KAWS en Bearbrick; lugubere plastic poppen die bijvoorbeeld een kruising uitbeelden tussen een clown en een mens met onbedekte organen.

We zien in deze shopper trouwens een ideale match met een andere beroemdheid. Demi Moore is al jaren fervent poppenverzamelaar, dus misschien kan Syer voor haar aan het werk als hij Hart heeft terugbetaald.

Moore is ook gek op het creepy genre; ze verzamelt van die poppen die heel echt lijken, zodat het voelt alsof je in een huis vol stille, glazig glimlachende kindertjes woont.

Personal poppenshopper. Hadden we nog niet, moet er komen. Je moet er niet aan denken dat je dat als ster allemaal zélf moet doen.

Frans Bauer. Beeld Brunopress
Frans Bauer.Beeld Brunopress

Sneeuw

In de eeuwiglopende serie ‘Wat vinden de BN’ers er eigenlijk van?’ vandaag de aflevering: wat vinden de BN’ers van de sneeuw? En, subvraag: hoe ervaren zij kou?

Telegraaf.nl zou telegraaf.nl niet zijn als ze daar niet een flitsende fotocompilatie van maakten: Frans Bauer die bibberig uit het raam kijkt, Bridget Maasland die ingepeperd is door haar zoon, Kim-Lian van der Meij die liggend werkt aan een iglo.

Dit alles uiteraard vergaard op de sociale media van de sterren zelf, want waar heb je Twitter of Instagram voor als je er geen foto van sneeuw op hebt gedeeld?

Wat hierbij opvalt, is dat BN’ers een geheel eigen taalgebruik hebben als het op sneeuwmededelingen aankomt. Monique Smit noemt sneeuw bijvoorbeeld ‘snuw’, Bridget Maasland noemt inpeperen ‘inzepen’, Daphne Deckers gebruikt ineens heel hip het woord ‘strijder’ in verband met haar rillende hond in de sneeuw. Kraantje Pappie gebruikt de moderne vorm van het woordje ‘dat’ onder een sneeuwfoto van Guus Meeuwis: ‘Er ligt een pak... die je normaal alleen in films ziet...’ Nu de sterren ook het verschil tussen ‘die’ en ‘dat’ niet meer weten, is het een kwestie van tijd voordat ‘dat’ uitsterft, dat vertellen we nu vast.

Taalgrappen zijn sowieso een ding bij foto’s van sneeuw: Guus Meeuwis maakte een foto van zijn gezichtsafdruk inclusief imposante bril in de poedersneeuw en zette er ‘Guus Sneeuwis’ bij. Een fan van Frans Bauer probeerde ditzelfde bij de sneeuwfoto van Bauer: ‘Frans Kouder’.

Tijd voor dooi.

Meer over