Entertainment

Aaf leest sterren: Het intimiteitsvaccuüm van Borsato en de voeten van Drew Barrymore

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Marco Borsato en Drew Barrymore.

Aaf Brandt Corstius
Marco Borsato. Beeld Brunopress
Marco Borsato.Beeld Brunopress

Schuld

Op het eerste gezicht zou je zeggen dat Marco Borsato en Gwyneth Paltrow weinig gemeen hebben, maar toch is het zo: beiden bedachten zij nieuwe definities voor relatiezaken.

Paltrow kwam, toen zij scheidde van Coldplay-voorman Chris Martin, met de term conscious uncoupling – bewust ontkoppelen – en daar moest iedereen toen vreselijk om lachen. Ze bedoelde: scheiden moderne stijl. Geen vechtscheiding maar een gezellige scheiding, waar bij de ex-echtgenoten elkaar nog steeds met een grote hug begroeten.

Borsato introduceerde deze week de term ‘intimiteitsvacuüm’ in Linda’s Wintermaand, waar hij door Linda de Mol ondervraagd werd over zijn scheiding met Leontine Ruiters. Borsato ging vreemd, gaf hij toe, maar dat was om een ‘intimiteitsvacuüm’ op te lossen.

Wij van de sterrenrubriek zouden, als we Leontine Ruiters waren, best kwaad zijn over dat woord, want het klinkt een als ‘Dat vreemdgaan lag niet aan mij, er was gewoon een luchtledige situatie ontstaan waar normaal gesproken intimiteit was’. En dat klinkt als: ‘Jouw schuld. Of die van een natuurkundig fenomeen. Maar in ieder geval niet mijn schuld.’

Het balletje rolde anders; al snel na dit interview kwam het nieuws dat Borsato en Ruiters wellicht weer bij elkaar komen. Dat nieuws werd gebracht door Patty Brard, die ook weer niet Rob Trip is, maar toch.

Het woord ‘intimiteitsvacuüm’ lijkt dus niet tot verwijdering te hebben geleid, sterker nog, er lijkt meer intimiteit te ontstaan. Als Borsato en Ruiters niet meer bij elkaar komen, zijn ze in ieder geval bezig met bewust ontkoppelen.

Drew Barrymore. Beeld AP
Drew Barrymore.Beeld AP

Voeten

We gaan terug naar het Nederland van pak ’m beet 1986, toen de meidenband Frizzle Sizzle zijn opmars maakte. Zijn blootsvoetse opmars, moet daarbij gezegd worden, want de zangeressen dansten altijd op blote voeten, terwijl ze een handbeweging maakten die leek op het inschroeven van een peertje in een hanglamp.

Fastforward naar maart 2021 en Drew Barrymore werd door paparazzi gefotografeerd terwijl zij op blote voeten door New York loopt. Het was 8 graden buiten, maar Barrymore leek zich daar niet aan te storen terwijl zij zonder schoenen en volgens de beeldanalyse van de boulevardkrant ook zonder beha op straat liep in een joggingpak.

Is dit, vroeg uw sterrenkijker zich af, een poging tot het doen herleven van de blotevoetentrend (Frizzle Sizzle in 1986 dus, en Cameron Diaz op de rode loper, Madonna bij tijd en wijle, Justin Bieber als hij nonchalant naar een stadspark gaat)?

Wij van de sterrenrubriek denken Barrymore te kennen, omdat we al een heel leven samen opgaan, van haar drugsdoordrenkte jaren na E.T. tot nu. Ze is chaotisch, mal, een beetje flaky, zoals ze dat zelf vast noemt.

Onze analyse: Barrymore had zichzelf buitengesloten en ze wachtte op iemand die met de sleutels kwam. En zij zit er dan niet mee om op blote voeten een ommetje te maken. Al kan dit alsnog een nieuwe trend ontketenen, zoals de kortlopende maar indrukwekkende tendens van ongeveer een jaar geleden van Britse celebrity’s in halfdoorschijnend ondergoed het vuil buiten te zetten.

Meer over