EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Gaby Blaaser koopt een dremel en Harry en Meghans koosnaam voor Archie

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Gaby Blaaser en Archie.

Gaby Blaaser. Beeld ANP Kippa
Gaby Blaaser.Beeld ANP Kippa

Dremel

Langzaam gaan de winkels weer open en kunnen we ons heil eindelijk ergens anders zoeken dan bij de bouwmarkt. Maar laten we dan nooit vergeten dat wij er ooit dik tevreden mee waren om een halve zaterdagmiddag in de rij voor de Hornbach te wachten tot we naar binnen mochten om een dremel te kopen.

Althans, die kocht influencer Gaby Blaaser in coronatijd: een dremel. We moesten het opzoeken, maar het is dus een multifunctioneel stuk gereedschap waarmee je onder meer kunt vijlen.

U snapt het al: Blaaser (actrice, influencer, binnenkort te zien in De bachelorette) miste haar nagelstylist en had lelijke nagels. ‘Ik heb van het weekend bij de bouwmarkt een dremel gekocht om ze te behandelen, een vriendin van mij had dat verzonnen.’

Blaaser vertelde nu.nl ook over het gemis van haar personal trainer – ‘Het is toch anders zonder iemand naast je’ – en botox: ‘Er ontstaan wat rimpeltjes.’

Maar al deze persoonlijke crises in deze crisis ten spijt vindt Blaaser vooral dat je niet veel moet instagrammen in deze tijd, terwijl ze daar normaal een dagtaak van maakt: ze plaatst vaak foto’s terwijl ze bijvoorbeeld pasta klaarmaakt in haar blote kont, of een roze koek laat balanceren op, alweer, haar blote kont.

‘Mensen vragen me ook: ‘Waar blijf je?’ Maar ik vind het gewoon niet helemaal gepast om nu door te gaan alsof er niets aan de hand is.’ Mooi. Ingehouden. Intelligentelockdown-achtig.

En nu aan de gang met die dremel.

Meghan met Archie en Harry. Beeld Getty
Meghan met Archie en Harry.Beeld Getty

Archè

Zoals u weet of misschien ook niet, heb ik, uw sterrenkijker, vorig jaar de naam van Archie, baby van Harry en Meghan, juist voorspeld. In de Volkskrant. Of in elk geval voorspelde ik dat hij Archibald zou gaan heten, wat technisch gezien hetzelfde is als Archie. (Ik kwam op deze naam door te googelen op ‘zeldzame jongensnamen’, want ik ging ervan uit dat Harry en Meghan ook op zeldzame namen googelden.)

Nu, een jaar later, kwam met Archies eerste verjaardag een huiselijk filmpje uit waaruit bleek wat zijn bijnaam was, zag ik op een ankeiler op people.com. En uw sterrenkijker zou uw sterrenkijker niet zijn als ze die bijnaam niet zelf probeerde te raden voordat ze op het artikel klikte. Ik raadpleegde mijn innerlijke Jomandakompas en wist: het is Pookie.

Maar dat was het niet. Archies bijnaam is Bubba. Die koosnaam riep Meghan in het filmpje uit toen Archie begon te kwijlen. ‘Gelukkig wist Harry de kwijl op het juiste moment op te vangen’, meldt People.

De naam Archie, onthulde het stel deze week, kozen ze omdat hij lijkt op het Griekse woord archè, dat ‘begin’ betekent. Harry en Meghan wilden een liefdadigheidsorganisatie opzetten die Archewell heette en besloten hun kind naar die liefdadigheidsorganisatie te noemen, nog voordat hij was opgericht. ‘We hopen hem op een dag nog op te richten’, zeiden ze.

Je kind noemen naar je nog op te richten liefdadigheidsinstelling – zo had uw sterrenkijker het dan weer niet bedacht.

Meer over