EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Emma Wortelboer en de oester, en Sir Ian McKellen krijgt een prik

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Emma Wortelboer en Ian McKellen.

 Emma Wortelboer. Beeld Hollandse Hoogte
Emma Wortelboer.Beeld Hollandse Hoogte

Oester

Sommige mensen zijn op deez’ aard om licht verstorend en een tikkeltje guitig te doen in tv-programma’s op de publieke omroep. Emma Wortelboer is een van die mensen. Zij maakte zich ooit al onsterfelijk door heel hard te gillen toen ze de punten mocht toekennen bij het Eurovisie Songfestival in het jaar dat Duncan Laurence won. En nu zat zij als kandidaat bij De slimste mens, met haar voetje lekker opgetrokken op de stoel, en het ging over oesters. U voelt hem al aankomen.

In een van de oeverloze gesprekjes die in de doodse studio worden gevoerd, moest tv-kok Sharon de Miranda vertellen wat zij van oesters vond. Ze vertelde dat ze ze als kind als algenwater vond proeven, maar inmiddels wel kon waarderen. Maarten van Rossem zei daarop dat hij oesters vies vond, want sommige mensen zijn op deez’ aard om brompotterig te doen in tv-programma’s op de publieke omroep.

Wortelboer zag haar kans schoon en vroeg Van Rossem met een gezicht dat uitgestreken leek, maar als je er goed naar keek, zag je de spanning van het licht verstorend zijn, of hij vagina’s ook vies vond. Want oesters lijken op vagina’s, et cetera.

Je kunt veel van Maarten van Rossem zeggen, maar hij is vrij goed in geen spier vertrekken. Hij antwoordde meteen: ‘Nee, daar krijg ik een heel andere beleving bij.’

Met de visualisatie van die beleving laten wij u nu even achter.

Sir Ian McKellen. Beeld Getty Images
Sir Ian McKellen.Beeld Getty Images

Elleboog

Er is een heel nieuw genre sterren: de sterren die zo oud zijn dat ze al een coronavaccinatie hebben gekregen.

Leuke types wel. Sir Ian McKellen (81, Gandalf), Prue Leith (80, The Great British Bake Off), Lionel Blair (92, quizmaster, doet ook tapdans) en Michael Whitehall (80, de agent van Dame Judi Dench, die vast ook al een prikje mag). De éminence grise van de Britse showbizz. De Angelsaksische kwetsbare doelgroep die nu al lekker een vaccin in z’n arm heeft! Het is ze gegund. Net als al die koninklijke onderscheidingen en dat iedereen ze de hele tijd Sir en Dame moet noemen.

De injectie van Sir Ian McKellen werd gefilmd; je zag hem a jolly good time hebben in de stoel van de toedienend arts. Kennelijk is het agressief aanbieden van je elleboog ook in het Verenigd Koninkrijk populair onder bejaarden, want onmiddellijk na het vaccineren begon McKellen als een dolle met zijn oude witte arm te wapperen en duwde hij zijn elleboog tegen de dokter aan.

Op andere foto’s van deze heuglijke dag droeg McKellen een begerenswaardige wollen regenboogsjaal, wat ons deed vermoeden dat hij tijdens het demonstratief vaccineren ook actievoerde voor een ander goed doel. Of misschien houdt hij gewoon van regenboogsjaals.

En dan nu nog de quote die Sir over zijn prikje gaf: ‘Het is pijnloos, het is gemakkelijk en als bonus kun je het zorgpersoneel ontmoeten en bedanken!’

Beroemde Britse geridderde kwetsbare doelgroep, we love you.

Meer over