Entertainment

Aaf leest sterren: De link tussen de pandemie en popcorn en de Bob Ross-aspiraties van North West

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Jamie Lee Curtis en Kim Kardashian

Jamie Lee Curtis Beeld Brunopress
Jamie Lee CurtisBeeld Brunopress

Oortje

Een bijkomstigheid van het lockdownleven is dat je anekdotes erg mager worden. Zelden maak je nog iets mee wat verder gaat dan: ‘Nou, moet je horen, ik liep naar de vuilnisbakken en toen had iemand er wel iets van tien zakken náást gezet!’

In dit genre past ook het verhaal van Jamie Lee Curtis: piepklein huiselijk leed. Ze wilde haar airpod in haar oor doen, maar toen stopte ze er per ongeluk een rondslingerend stukje popcorn in. Ja, dat is meteen het eind van het verhaal.

Maar goed, je bent een Hollywoodster, dus dan deel je daar een foto van en haal je het nieuws. Overigens valt Curtis te prijzen, want ze doet niet aan photoshoppen: ze plaatste een foto van haar vrij oude oor, met grijs haar erboven, en een aanwezige brillenpoot.

Curtis legde in haar onderschrift overigens een ingewikkeld dwarsverband tussen dit incident en de pandemie. (In Amerika zeggen ze zelden corona, soms covid, maar het allerliefst pandemie, omdat ze hysterischer zijn dan wij.)

‘Ik heb het definitief gehad met isoleren’, schrijft ze. ‘Ik pakte mijn oortje en deed het in mijn oor en snapte toen niet waarom er geen geluid uit kwam.’

Maar dit zou toch ook in het pre-coronatijdperk hebben kunnen gebeuren, dacht uw sterrenkijker. Of nee, dan zou Curtis natuurlijk op pad zijn, grote films opnemen, over rode lopers lopen. Gewone stervelingen zou het elke dag kunnen overkomen dat je popcorn in je oor doet. Bij sterren: alleen tijdens een oersaaie pandemie.

Kim Kardashian Beeld AFP
Kim KardashianBeeld AFP

Kitsch

We zagen de samenwerking tussen Bob Ross en North, de dochter van Kim Kardashian, niet aankomen. Vooral omdat hij dood is en zij 7 jaar oud. ‘Samenwerking’ is ook misschien een wat groot woord, maar het bedrijf dat Bob Ross’ werk voortzet heeft North benaderd om naar de Bob Ross Experience in Indiana te komen, een museum dat aan Ross gewijd is. (Is dat dus open? Kunnen we daarheen?)

De aanleiding was een duidelijk op de werken van Bob Ross geïnspireerd schilderij van North – met een rivier, bergen, happy little trees – dat haar moeder Kim Kardashian deelde op Instagram. Hoewel de kitscherigheid ervan af spatte, viel het zeker in de categorie ‘knap gemaakt voor een kind van 7’. Een leger aan trollen viel er overheen: hoe zou een kind zoiets kunnen schilderen, haar moeder had het vast zelf gemaakt, dit was list, bedrog, et cetera.

En zo werd een lieflijk wintertafereel een storm in een glas water: Kardashian viel tegen haar ongelovige volgers uit en verklaarde dat North en haar beste vriendje Ryan al weken hoogstaande olieverfcursussen volgden. Zwaar geïnspireerd, menen wij met kennersoog te zien, op de methode-Ross.

Volgens roddelsite TMZ besloot Kardashian haar woedende tirade op de trollen met de zin ‘NORTH WEST PAINTED THAT PERDIOTDDDDDABCDEFGZFDT!!!!!!!!!!!!!!!!!’

Dat laatste is geen officieel woord, maar het is wel authentieke woedende moederemotie. Misschien is PERDIOTDDDDDABCDEFGZFDT zelfs wel de meest authentieke uiting die Kim Kardashian ooit tentoongespreid heeft.

Meer over