EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: de kloof tussen celebrities en ons gewone zielen wordt groter en Angelina Jolie over het moederschap

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Kate Moss en Angelina Jolie.

Kate Moss Beeld Getty Images
Kate MossBeeld Getty Images

Kloof

Het volgen van het sterrennieuws begint inmiddels een vrij jaloersmakende zaak te worden. Waarom gaan zij nog wel naar restaurants en op vakantie, en hebben ze buitenhuizen waar ze gekleed in zwempak in een lekkere berg verse sneeuw kunnen vallen (Naomi Watts, we hebben het over jou)? Waar corona eerst de grote gelijkmaker tussen de gewone zielen en de sterren leek te zijn – zij moesten óók gewoon werkeloos thuiszitten – begint de kloof zich nu toch af te tekenen.

Kate Moss, relikwie van de jaren negentig, gedroeg zich alsof het gewoon de jaren negentig waren en vloog dit weekend naar Parijs om haar verjaardag te vieren in een peperdure hotelkamer. Dat gun je haar natuurlijk, maar: je bent ook jaloers. Er bleek echter een treurige reden achter het Parijse verjaarsbezoek te zitten: Moss moest in Parijs zijn voor haar werk en om die reden moest ze haar vakantie in de Cariben voortijdig afbreken. ‘Daarom besloot ze er het beste van te maken in de lichtstad’, aldus The Daily Mail, meelevend.

Of nou ja. Was dit zielig? Vakantie vieren op de Cariben. Dan naar Parijs omdat je daar werk hebt. En dan je verjaardag vieren in een suite die duizenden euro’s per nacht kost, met winkeluitjes naar Dary’s, de vintage juwelier en de Yves Saint Laurent-boetiek. Het klinkt als een droom die uitkomt, zeker in coronatijd. Wij van de sterrenrubriek zouden inmiddels een moord doen voor een bezoek aan de Hema en een nacht in een Van der Valk.

Angelina Jolie. Beeld Getty Images
Angelina Jolie.Beeld Getty Images

Jungle

We hadden al lang niets meer vernomen van Angelina Jolie, haar ex Brad Pitt en hun zestal kinderen – sinds Pitt in een interview had aangekondigd dat hij in opleiding was om beeldhouwer te worden, was er niets spannenders te melden.

Maar nu staat Jolie in de Britse Vogue met de kinderen. Dat is smullen. Oudste zoon Maddox blijkt inmiddels een volwassen man met net zo’n voorliefde voor gigantische tatoeages als zijn moeder; op de foto zien we hem met een vuurspuwende draak ter grootte van zijn rechterflank.

Jolie doet een eerlijke duit in het zakje over haar verwachtingen van het moederschap. ‘Ik zag het altijd voor me zoals Jane Goodall, reizend door de jungle.’ Zo pakte het niet uit, vertelt ze erbij.

Op de een of andere manier zegt die quote veel over Angelina Jolie; dat je moeder wordt van zes kinderen en pas als ze ongeveer volwassen zijn, beseft dat het eigenlijk toch niet zo is dat je ze als chimpanseekundige met ze in de jungle gaat wonen omdat je – even vergeten! – een Hollywoodactrice-slash-VN-ambassadeur bent.

Diezelfde verregaande mate van dromerigheid zien we bij Brad Pitt, die naar verluidt nog steeds zijn beeldhouwersdroom najaagt, architect wilde worden én enkele monsterlijke bijzettafels ontwierp.

Maar goed, die twee komen nooit meer bij elkaar. Jolie haat Pitt nog steeds: het interview rept van een ‘ijslaag die na jaren begint te smelten’. Daar kan geen VN meer wat aan doen.

Meer over