Entertainment

Aaf leest sterren: Chrissy Teigen stuurt Joe Biden een ontvolgverzoek en Giel Beelen schaamt zich niet meer

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Chrissy Teigen en Giel Bee­len.

Chrissy Teigen (links). Beeld Brunopress
Chrissy Teigen (links).Beeld Brunopress

Sandwich

Joe Biden, een goeiige oude man, had er vast leuke bedoelingen mee toen hij vanuit zijn gloednieuwe @POTUS-Twitteraccount slechts twaalf mensen ging volgen, onder wie Chrissy Teigen.

Teigen, beroemd als zichzelf én als de vrouw van John Legend, is al eeuwen een groot twitteraar; ze ging er vaak discussies aan met Donald Trump. Het leidde ertoe dat Trump haar blokkeerde, wat een overwinning voor Teigen was.

Toen Biden president werd, ging hij Teigen meteen volgen, en verder alleen saaineuzen – mensen van het Witte Huis, de man van Kamala, dat werk. Maar Teigen, altijd fel in haar tweets en fan van scheldwoorden, raakte hierdoor in een writer’s block. Haar eerbied voor de nieuwe president was te groot.

Deze week schreef ze: ‘Ik heb maar een paar keer getwitterd sinds @POTUS mij tot mijn grote eer ging volgen. Als ik weer wil opbloeien en mezelf wil zijn, moet ik u, mijn heer, vragen om mij te ontvolgen. Ik hou van u!!! Het ligt niet aan u, het ligt aan mij!!!’

Biden gaf gehoor aan haar oproep, wat Teigen vierde met de tweet: ‘Bitch fuck shit zuig de l ik ben vrij!!!!!!!!!!’

Diezelfde dag vroeg ze haar volgers: ‘Heeft iemand de Cajun-stijl gefrituurdevissandwich van Popeye’s geprobeerd? Ik heb hem nodig.’

Ergens zit Biden stiekem op haar account te lurken. En krijgt fastfoodketen Popeye’s een heleboel aandacht.

Giel Beelen. Beeld Brunopress
Giel Beelen.Beeld Brunopress

Beschaamd

We wisten dat fat shaming bestond, en allerlei andere vormen van schaamte op iemand gooien, zoals de jonge mensen dat (geloof ik) zeggen, maar bestaat er ook health shaming? Dat je iemand een beschaamd gevoel geeft omdat hij aan zijn lichaam en ziel werkt?

Je gaat het vermoeden, want deze week verscheen op nu.nl de opmerkelijke kop: ‘Giel Beelen schaamde zich voor nieuwe en gezondere levensstijl’.

Beelen, die er decennialang om bekendstond dat hij bleekjes en chips etend al zijn tijd in de donkere krochten van een radiostudio doorbracht, afgewisseld met ’s nachts te hard rijden met een slokje op, besloot een paar jaar geleden het roer om te gooien.

Het begon, en dit vinden wij van de sterrenrubriek schattig, met het intypen van het zinnetje ‘Hoe krijg ik een sixpack?’ Daarna vond hij een YouTube-filmpje van een trainer, met die trainer ging hij sporten, hij kreeg allemaal spieren en begon zich ook te verdiepen in zelfhulp en spiritualiteit. Beelen werd, als het ware, een heel nieuwe Beelen.

Hij interviewde over het zelfontwikkelingsgebeuren ook deskundigen, en: ‘Al die gesprekken heb ik opgenomen. Maar ik durfde er niet mee naar buiten te komen. Het voelde toch intiemer en ook wat belangrijker dan gewoon wat plastische ordinaire content met mijn spieren.’

Het verhaal eindigt toch goed: hij maakte er een podcast van, Kukuru. Waarom die zo heet, weet niemand, maar Beelen schaamt zich dus niet meer. Zo ver kun je je ontwikkelen vanuit je sixpack.

Meer over