60 jaar Eurovisie Songfestival, De wandeling, Spoorloos

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Trijntje Oosterhuis tijdens de repetities voor het Eurosongfestival in Wenen. Beeld anp
Trijntje Oosterhuis tijdens de repetities voor het Eurosongfestival in Wenen.Beeld anp

60 jaar Eurovisie Songfestival
NPO Radio 5, 19.00 uur

Radio 5 blikt terug op oude songfestivalliedjes, met optredens van Ronnie Tober (Morgen, 1968), Lenny Kuhr (De Troubadour, 1969), Ben Cramer (De oude muzikant, 1973) en Maxine en Franklin Brown (De eerste keer, 1996). Er wordt vooruitgekeken naar de eerste halve finale, een dag later.

De wandeling
NPO 2, 19.20 uur

Haast niemand is zo ongrijpbaar als de Disneyfiguren verzamelende klassiek pianist Wibi Soerjadi. Op dit moment heeft hij succes met de dancetrack Undaunted, hij draagt plotseling een leren jack en op Instagram poseert hij met een fles wodka aan de lippen. Wie is Wibi echt? Sander de Kramer wandelt met hem.

undefined

null Beeld Instagram
Beeld Instagram

Spoorloos
NPO 1, 21.15 uur

Martina (40) heeft haar broer Calvin nooit gekend en gaat op zoek. Sergio gaat op zoek naar zijn Spaanse vader. Volgens zijn moeder is hij een onbetrouwbare dronkaard, maar Sergio twijfelt. In 1974 raakt zijn moeder in Spanje zwanger van kunstschilder Salvador. Als Sergio 4 is, keert ze terug naar Nederland.

undefined

2Doc: Rebelse stad
NPO 2, 20.25 uur

Deel twee van deze heerlijke documentaire over de provobeweging in Nederland. In 1965 richtte de anarchist Roel van Duijn samen met Rob Stolk en de kettingrokende anti-rookmagiër Robert Jasper Grootveld de provo's op. Fotograaf Cor Jaring legde alles vast met zijn zelf geknutselde pershelm met rookgordijn.

undefined

Goedenavond dames en heren
NPO 1, 22.10 uur

In de laatste aflevering van de muzikale dramaserie Goedenavond dames en heren wordt Peter van Dijk begraven. De aanwezigen doen hun best hun emoties onder controle te houden, maar dat is niet makkelijk. Er zijn nog veel onopgeloste conflicten. Benno neemt Will apart en doet wat hij jaren had moeten doen.

Mad men
NPO 2, 23.00 uur

In deze twaalfde aflevering van het zesde seizoen van Mad Men, over de reclamewereld in de jaren zestig, hervat Don zijn strijd met Ted als hij de relatie tussen Ted en Peggy ontdekt. Sally heeft een eerste gesprek op een kostschool en Pete wordt op de hoogte gebracht van de vreemde achtergrond van Bob Benson.

null Beeld HH
Beeld HH
Meer over