2. Waarom toch al die naaktfoto's?

Tja, nauwelijks is het land bekomen van de eerste omslag van Volkskrant Maga zine of het affiche van Robert Longs nieuwe show is in het nieuws....

Volgende week worden op een lief dadigheidsbijeenkomst in Londen naaktfoto's van vrouwelijke sterren en beroemdheden geveild die het Kanker-fonds, in de strijd tegen borstkanker, heeft laten maken door de Franse modefotograaf Patrick Demarchelier.

Zwang ere filmsterren verschijnen met dikke buik op de omslagen van bladen als Vanity Fair. Het is 'trendy' om vrouwen in verwachting een professionele fotoreportage cadeau te geven van de geboorte van hun kind. Rieneke Dijkstra trekt internationaal grote aandacht met haar foto's van ongewassen moeders, direct na de bevalling van hun kind; de jonge Martine Stig fotografeert teenagers die net (voor het eerst) geneukt hebben en de intimiteit van het lichaam ontdekten. Volgend jaar organiseert de Rotterdamse Kunsthal een tentoonstelling van de performance- fotograaf Spencer Tunick, die groeps foto's maakt van een paar honderd blote mensen liggend op een plein, straat en misschien wel de Erasmusbrug.

Meer over