2,5 miljoen kijkers voor Oranje; 2 miljoen voor The Voice

Bijna 2,5 miljoen Nederlanders zagen gisteravond op tv hoe Oranje Kazachstan met 3-1 versloeg. De voetbalwedstrijd was het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Ibrahim Afellay juicht nadat hij de 2-1 heeft gescoord tijdens de EK kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kazachstan. Beeld anp
Ibrahim Afellay juicht nadat hij de 2-1 heeft gescoord tijdens de EK kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kazachstan.Beeld anp

Na het laatste fluitsignaal bleven nog ruim 1,7 miljoen mensen voor de buis zitten voor de nabeschouwing.

Het achtuurjournaal van de NOS was vrijdag met ruim 2,1 miljoen kijkers het op één na best bekeken programma. De audities van The Voice of Holland maakten met iets met dan 2 miljoen kijkers de top 3 compleet.

Verder werden gisteren De Wereld Draait Door (1,4 miljoen) en Flikken Maastricht (1,6 miljoen) goed bekeken. Het nieuwe programma van Caroline Tensen op NPO, Zeg eens B (over analfabetisme) trok een half miljoen kijkers. Slechts 211.000 mensen schakelden in op SBS6 voor de laatste aflevering van Patty's Big Fat Ibiza Wedding.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over