1

Wat waren de beste tv-programma’s van 2007? Welke tv-persoonlijkheden deden er het meest toe? En wat waren uw grootste tv-ergernissen?...

Wim de Jong

Beste tv-programma van 2007: Draadstaal van Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge (VPRO). ‘Het tofste programma van dit moment. Superlachuh’ (Jelani Isaacs). ‘Briljant. Ik moet nog steeds lachen om de grap: ‘Ja dat broeikaseffect vind ik zo’n overschat effect, nee het Doppler-effect, dat is pas een leuk effect!’ Mooi gemaakt, intelligent, en Jeroen is een meesterlijk acteur’ (Hilda Brontsema). ‘Geestig en recht in de roos’ (Jaap Faber). ‘Geweldige humor en prachtige grime’ (Joy Rijnders). ‘Een prima opvolger van Koot en Bie en Jiskefet’ (Kees Hiddinga). ‘Ontroerend hoogtepunt: schoonmaker Saïd. Nu nog naar een schappelijker uitzendtijdstip, want dat half uurtje eerder schiet natuurlijk niet echt op’ (Roeland Loosen).

Tv-persoonlijkheid van 2007: Matthijs van Nieuwkerk. ‘Ook ik ben een fan van Matthijs van Nieuwkerk. DWDD en Holland Sport zijn inderdaad hele leuke programma’s, maar het beste tv-programma van Matthijs moet nog komen: De Top 2000 a Go-Go! Ik verheug me al weer op een paar avonden vol vrolijkheid, enthousiasme, prachtige muziek, mooie en ontroerende filmpjes over muzikanten, en dit alles onder de bezielende leiding van Matthijs! Er is wat mij betreft geen leukere manier om het jaar uit te luiden’ (Gertruud Lenssen). ‘Mijn favoriete programma is zonder twijfel Holland Sport, dankzij de ongewoon frisse, heldere en brede kijk op sport. Ook in dit presentatieduo schittert onze Matthijs’ (Jean van Olffen). ‘Matthijs van Nieuwkerk is op dit moment de absolute ‘meester’. Dus hij mag ook deze keer weer winnen’ (Henk Franzen).

Grootste ergernis van 2007: Paul de Leeuw. ‘Dat hij zich in zijn shows eindeloos herhaalt’ (Wilma Geldof). ‘Ik zou hem willen zeggen: kan het ook wat minder?’ (Marian Delcour). ‘Zo saai zo flauw, zo bot’ (Trees Sonneveld). ‘Altijd wel weer verrassend en ook weer niet: ‘we zijn homo’ en dat weten we al enige tijd’ (Kees Boas).

Beste omroepen en zenders van 2007: 1. VPRO, 2. Canvas, 3. BBC, 4. AVRO, 5. NPS. Meest genoemde documentaire van 2007: Jimmy Rosenberg – de vader, de zoon & het talent van Jeroen Berkvens (HollandDoc).

Meer over