10 mannen met uitstekende smaak

Tien mannen waaraan u een voorbeeld kunt nemen. Hun inspirerende kledingstijl en onberispelijke smaak hebben ze met elkaar gemeen.

Gregory Peck Beeld Getty Images
Gregory PeckBeeld Getty Images
Arthur Miller. Beeld Paul Popper/Getty
Arthur Miller.Beeld Paul Popper/Getty

Arthur Miller

Toneelschrijver miller (links) poseert met zijn kersverse vrouw marilyn in 1956 voor het huis van een bevriende baron. hij bezoekt haar op de set van de film the prince & the showgirl en draagt hier een zomers sportief linnen jasje. deze pulitzer-winnaar is een inspiratiebron voor elke brildrager. de schrijver en de filmdiva worden geflankeerd door de britse 'übergentleman' sir laurence olivier.

David Beckham Beeld Getty Images North America
David BeckhamBeeld Getty Images North America

David Beckham

Zijn stijl komt hem niet aanwaaien. Pakweg twintig jaar geleden was de Britse oud-voetballer een stuk minder classy. Maar geldt dat niet voor ons allemaal? Hij slaat de plank nu nog maar zelden mis.

James Dean. Beeld Getty Images
James Dean.Beeld Getty Images

James Dean

Hij had meer in de kast dan alleen een spijkerbroek met een wit T-shirt. Stijlicoon James Dean draagt hier de das die juist op dit moment veel wordt gezien: de gebreide stropdas.

Ramses Shaffy. Beeld Henk Hilterman/Spaarnestad Photo
Ramses Shaffy.Beeld Henk Hilterman/Spaarnestad Photo

Ramses Shaffy

De ware bohemien trekt ook wel eens een strak pak aan. Maar dan wel in satijn, met een hoed en rode sokken. En water, veel water.

Matthijs van Nieuwkerk Beeld Freek van Asperen
Matthijs van NieuwkerkBeeld Freek van Asperen

Matthijs van Nieuwekerk

Beter hysterisch strak dan een te wijd (doublebreasted) jasje. Gelukkig heeft Van Nieuwkerk zijn gebloemde shirts allemaal overgedaan aan Frénk van der Linden. Over zijn schoenen zwijgen we even.

Marcello Mastroianii. Beeld Giorgio Lotti/Getty Images
Marcello Mastroianii.Beeld Giorgio Lotti/Getty Images

Marcello Mastroianii

Marcello Mastroianni ademt Italiaanse stijl en klasse. In La Dolce Vita van Fellini speelt hij de gladde verleider. Een man met zo'n onberispelijke stijl, krijgt de hele wereld aan zijn voeten.

Clint Eastwood. Beeld Sunset Boulevard/Corbis
Clint Eastwood.Beeld Sunset Boulevard/Corbis

Clint Eastwood

De man die werkelijk alles staat, heet Mr. Eastwood. Zelfs met de westernlook komt hij hier weg. Met subtiele cowboylaarsjes en een 'bolo tie' maakt hij zijn zwarte pak onweerstaanbaar.

Valerio Zeno. Beeld Mats van Soolingen/HH
Valerio Zeno.Beeld Mats van Soolingen/HH

Valerio Zeno

Een vleugje Ciske de Rat heeft de BNN-presentator wel in huis. Hij verloochent zijn Italiaanse achtergrond hier niet met zijn piekfijne polo en strakgesneden jasje.

Gregory Peck Beeld Getty
Gregory PeckBeeld Getty

Gregory Peck

Alleen met een donkere kuif als die van Gregory Peck kom je weg met een zalmroze polo. Op deze kiek uit 1958 zit de Oscar-winnende acteur Peck met zijn wijde chino en linnen schoenen jaloersmakend nonchalant aan de Californische kust. Wayfarer in zijn linkerhand: Peck is de Don Draper avant la lettre. Je ziet hem zo wegrijden in een babyblauwe Ford Mustang langs Highway 1.

Prins Bernhard. Beeld Gamma Keystone/Getty
Prins Bernhard.Beeld Gamma Keystone/Getty

Prins Bernhard

Wat een hipster is prins Bernhard hier in zijn duffelse jas (ook wel houtje-touwtjejas of montycoat genoemd). Het is 1964 en hij stapt net uit een vliegtuig. Het hondje is een vrolijk accessoire.

Meer over