GeldvraagReinout van der Heijden

Wat doe ik als mijn werkgever geen telefoon-, reis- of thuiswerkkosten wil vergoeden?

null Beeld ANP
Beeld ANP

U krijgt maandelijks een vast inkomen. Uw werkgever wil geen onkosten vergoeden, niet de kosten om naar uw werk te gaan en ook niet om klanten te bezoeken. U gebruikt uw privételefoon voor uw werk. Dat telefoonnummer staat ook op uw visitekaartje. De kosten voor uw werkplek thuis wil de werkgever ook niet betalen.

Hoe het zit met vergoedingen van de werkgever, is vaak vastgelegd in de cao. Als u geen cao heeft, moet u kijken in de arbeidsovereenkomst. Is nergens iets terug te vinden over de kosten die u noemt, kijk dan of er een bedrijfseigen regeling is opgesteld in overleg met de ondernemingsraad. Kortom: staat er ergens iets op papier waarop u kunt terugvallen?

Als dat niet zo is, wordt het lastig. Alleen voor woon-werkverkeer bestaat er een aftrekpost in de aangifte inkomstenbelasting. Andere kosten kunt u als werknemer niet opvoeren in de aangifte. Alleen een zelfstandige kan dit soort werkgerelateerde kosten aftrekken van zijn inkomen. Een werknemer kan dat niet.

Als u ergens begint te werken, moet u goed opletten. Voordat u uw handtekening zet, kunt u nog eisen stellen. Daarna wordt het een stuk lastiger. U moet er dan in redelijk overleg zien uit te komen, maar u kunt de werkgever niet tot redelijkheid dwingen. De baas kan volhouden dat hij niet meer wil betalen dan vooraf is afgesproken.

De werkgever moet ervoor zorgen dat u gezond en veilig thuis kunt werken, maar dat betekent niet dat hij de inrichting van die werkplek moet betalen. Ook dit gebeurt in redelijk overleg. U kunt de werkgever vragen om een computer en bureaustoel ter beschikking te stellen zodat u thuis kunt werken. Als u een foto laat zien van uw slecht verlichte werkplek, moet hij daar wel iets mee. Maar als hij u dan een lamp van het werk leent, helpt hij u ook.

Sommige bedrijven geven in verband met corona hun personeel een thuiswerkvergoeding. Daar hoeft u meestal geen belasting over te betalen. De werkgever is niet verplicht om zo’n vergoeding te geven en het gaat ook zelden met terugwerkende kracht. Hij kan dit extraatje ook weer afschaffen als de beperkende maatregelen in verband met corona helemaal van de baan zijn.

Voor de duidelijkheid: de versoepelingen vanaf 5 juni betekenen nog niet dat er een einde komt aan het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat gebeurt pas na de zomer.

Het is nu een goed moment om af te spreken wat er gebeurt met thuiswerken na de coronaperiode. Veel werknemers willen ook in de toekomst vaker thuiswerken. U kunt dat individueel afspreken, maar ook via de vakbond of de ondernemingsraad. In de regeling worden afspraken gemaakt over bereikbaar zijn en de werkuren thuis en op kantoor. Als de werkgever wil besparen op zijn kantoorkosten, wordt hij misschien ook wel ruimhartiger in zijn vergoedingen.

Reinout van der Heijden is hoofdredacteur van de Geldgids. Zelf een vraag? Geldvraag@volkskrant.nl

Cijferfeitje

Volgens het Nibud kost het de werknemer ongeveer 2 euro per dag om thuis te werken, aan koffie, toiletpapier en andere uitgaven.