ColumnArnon Grunberg

Twee dagen later stopten ze tijdelijk met Johnson & Johnson, maar ik bleef uitermate tevreden

null Beeld
Arnon Grunberg

Ik was aan de beurt. Er waren mensen die via via in obscure apotheken waren gevaccineerd, maar ik had genoeg van obscure apotheken.

Op de site van de staat New York zocht ik waar ik Johnson & Johnson kon krijgen, dan was ik er in één keer vanaf. Dat bleek in het stadje Queensbury te zijn, ik kon er terecht op zondagavond 11 april.

Zaterdagmiddag nam ik de trein naar het noorden, ik had een hotel geboekt in het nabijgelegen Saratoga Springs, beroemd van geneeskrachtige baden en paardenrennen. In een Italiaans restaurant bedronk ik me op aanraden van de barkeeper. Hij zei steeds: ‘Neem er nog eentje, je zit hier nu toch.’

Zondagmiddag was ik er weer bovenop, ik nam een Uber naar Queensbury. Sommige mensen vinden het rijden met Uber zoiets als het eten van vlees. Ik denk dat ik eerst veganist word en dan nog enkele jaren doorga met Uber, als moralist streep je de ene zonde tegen de andere weg. Moraliseren is boekhouden.

Het geheel vond plaats in een winkelcentrum. Er waren twee rijen, een voor Pfizer, een voor Johnson & Johnson.

Een vrouw vroeg: ‘Weet u het zeker?’

Een brandweerman ging me de injectie geven. Hij wilde weten of ik na een injectie weleens was flauwgevallen. Ik antwoordde: ‘Lang geleden.’

Daarop nam hij me mee naar een bed achter een kamerscherm. Ik voelde liefde. Toen ik wilde opstaan drukte hij me zachtjes terug op het veldbed, legde een dekentje over me heen en mompelde: ‘Jij blijft hier liggen, je kunt flauwvallen.’ Twee dagen later stopten ze tijdelijk met Johnson & Johnson, maar ik bleef uitermate tevreden.

Maak er een uitstapje van, drink aan de vooravond 5 tot 6 glazen limoncello, en dan heb je op de dag zelf het gevoel alsof je mdma hebt gebruikt.

Meer over