Stront aan de trollenknikker van Dotan leidt tot parels in de journalistiek

null Beeld
Aaf Brandt Corstius

Trollenleger is het woord van het jaar, Rihanna drinkt uit haar armband, en Kylie Jenner is een goede moeder want ze lakt haar nagels.

Kadaster

Oké, kop van de week. Daar moest het woord ‘trollenleger’ wel in zitten – sowieso het woord van het jaar, omdat er geen leger bestaat waar je zo vrolijk van wordt. En zo rijk: De Telegraaf wint de koppenwedstrijd natuurlijk weer, met de kop ‘‘Trollenleger’ maakte Dotan MILJONAIR’.

Het is goed dat ze het woord ‘trollenleger’ tussen aanhalingstekens hebben geplaatst, want of Dotan zijn centjes nou geheel en al te danken heeft aan de 140 nepprofielen van zelfbedachte fans als Rik Soupier (die naam vergeet je niet meer), Karel Leegwater en zijn broertje Aron, dat lijkt ons sterk.

Maar De Telegraaf weet het toch zo te stellen dat het lijkt alsof de trollen Dotan miljonair maakten toen zijn hit Home gevolgd werd door minder succesvolle liedjes: ‘Wellicht door de inzet van de door hemzelf aangemaakte, maar tegelijk verfoeide, trollen op internet, wist hij toch aan de top van de muziekwereld te blijven én in de aandacht van het publiek.’ Goeie zin. En thanks, trollen!

In de roddeljournalistiek gaat men, zodra er stront aan de trollenknikker is, altijd neuzen in het Kadaster. En zo kwam de krant erachter dat Dotan de afgelopen vijf jaar vijf huizen in Amsterdam heeft gekocht, voor bij elkaar 1,5 miljoen euro. ‘Het gerommel met zijn trollenleger op internet heeft DOTAN bepaald geen windeieren gelegd.’ Alweer zo’n parel.

En ja, dat is een goeie investering. Want tegenwoordig krijg je amper één huis in Amsterdam voor die prijs. Dotan is de nieuwe prins Bernhard. Of nou, niet een prins, maar een trollenkoning. Veel gezelliger.

Bivakmuts

Het is lente, dus moeten we het over accessoires hebben. Want niets geeft je garderobe zo’n snelle update als een nieuwe schoen of een nieuw sieraad. Volg het voorbeeld van Rihanna, die deze week gespot werd met een armband met ingebouwd drankreservoir. De grote, goudroze armband is hol, zodat hij volgegoten kan worden met sterke drank, en hij is voorzien van een diamanten dopje. Hij kost – en hier komt het shockerende feit – 26,99 dollar op Amazon. De Daily Mail noemde het accessoire ‘utilitaire mode’. Zeker waar.

Rihanna combineerde haar utilitaire modestatement met een ander utilitair accessoire dat heel erg nu is: de bivakmuts. Ja, echt, die zijn in. Gucci maakt ze, dus dan is het zo. Ze leek ermee op een stijlvolle inbreker. Met een drankarmband om.

Wie een bivakmuts net te warm vindt voor dit lenteweer, kan een andere mode gaan volgen: de ingewikkelde manicure. Kylie Jenner werd deze week gespot met een nagelversiering waarmee ze volgens, alweer, de Daily Mail ‘haar liefde toonde’ voor haar pasgeboren dochter Stormi. Haar nagels waren gelakt in een weeë beigeroze kleur, met op de pinknagel een zilveren gotische S.

Diezelfde Kylie Jenner kreeg de afgelopen week een mom shaming van formaat over zich heen omdat ze, twee maanden na haar bevalling, al zonder baby ging feesten op het Amerikaanse festival Coachella. Ze plaatste daarvan een selfie met een knalroze pruik op, met het bijschrift: ‘Ik ben geen gewone moeder, ik ben een coole moeder.’ Dat riep een hoop haat op, en terechtwijzingen van mensen die vonden dat ze thuis bij haar kind moest zijn.

Maar ze had die S op haar pinknagel!

Meer over