OPINIEZwangerschapsdiscriminatie

Opinie: Ben je zwanger, dan heb je sowieso verloren op de arbeidsmarkt

Ook als je denkt een goede positie op de arbeidsmarkt te hebben, blijk je als zwangere vrouw aan het kortste eind te trekken, betoogt Wendy Ellens. 

Een vrouw laat een 3D echo maken op de negenmaandenbeurs in de RAI, Amsterdam 2019.Beeld Katja Poelwijk

Per 1 september heb ik mijn vaste baan in de financiële sector opgezegd om vijf maanden informatica te studeren, een al lang sluimerende wens. Geen gemakkelijke beslissing voor een trotse en idealistische vrouw die het belangrijk vindt de bijdragen thuis eerlijk te verdelen (of liever iets meer verdient dan haar partner, om te compenseren voor gezinnen waar het andersom is). Financieel is het te dragen en ik heb al een nieuwe werkgever gevonden die mijn opleiding bekostigt en mij na afloop in dienst neemt, dus ik doe het gewoon.

Ik lees het artikel Zwangerschapsdiscriminatie in de praktijk (Ten eerste, 24 november) en maak mij druk over vrouwen die moeten accepteren dat hun contractverlenging wordt opgeschort vanwege zwangerschap en werkgevers die eisen dat een kandidaat rond haar uitgerekende dag langskomt om ‘voor kandidaten een gelijk speelveld te creëren’ (Economie, 26 februari).

Gelukkig werk ík in een veld waar een tekort aan personeel is, ga ik aan de slag bij een grote professionele werkgever en kom ik goed op voor mijn rechten, dus mij zal zoiets niet overkomen.

Nog maar drie dagen later word ik gebeld door mijn toekomstige werkgever met het voorstel mijn contract niet in februari, maar in september te laten ingaan. Dit omdat ik in februari niet kan beginnen vanwege mijn zwangerschap. Ik ben namelijk in maart uitgerekend van mijn tweede kindje. Iets eerder dan september beginnen, daar valt wel over te praten – ondanks dat de interne opleidingen in februari en september starten – maar een arbeidscontract laten ingaan zonder dat daar arbeid tegenover staat, zou niet juist zijn.

Daar zit je dan als trotse, idealistische vrouw met een goede onderhandelingspositie. Je kunt wel duidelijk maken dat het voorstel wat jou betreft moreel verwerpelijk is, een juridisch traject starten, het bedrijf online aan de schandpaal nagelen of misschien komen ze na jouw reactie wel terug op hun voorstel, maar verloren heb je sowieso. Of je gaat werken bij een werkgever die zo met mensen omgaat, of je hebt je zaken ineens niet zo goed op orde als je dacht en zit in je kraamtijd zonder inkomen en moet bovendien gaan solliciteren met een baby of dikke buik.

Wendy Ellens woont in Hilversum.

Meer over