Op de lange lijst van wat Obama wel kan en Trump niet staat sinds deze week: Melania laten lachen

null Beeld

Een lachende Melania, een grappende Barack, een afwezige Donald en een begraven wordende Bush lieten samen sociale media ontploffen. En de Amerikaanse comedian Chris Rock belandde in de 'oomzone'.

Raadsel

Een modern raadsel luidt: ‘Wanneer zag de wereld Melania Trump op haar allervrolijkst?’ Het antwoord is: ‘Tijdens een begrafenis.’ Deel 2 van het raadsel: ‘En wie zat er naast haar?’ Antwoord: ‘Barack Obama.’

Het erge is, het is nog waar ook. Zelden ziet een mens Melania Trump lachen, integendeel, ze pruilt vaak, kijkt stuurs naar beneden of blikt ronduit depressief de wereld in.

Maar deze week was ze aanwezig bij de begrafenis van Barbara Bush. Zonder Donald Trump, want die was thuisgebleven ‘om verstoring door de extra beveiliging te vermijden, en uit respect voor de familie Bush en hun vrienden’. (Hij was aan het golfen. Dat ook.)

Melania kwam tijdens de dienst naast Obama te zitten, die blijkbaar iets grappigs tegen haar zei in een onderonsje vooraf en BAM: ze lachte. En BAM: Twitter ontplofte.

Allicht. Zoveel sappige factoren – een lachende Melania, een grappende Barack, een afwezige Donald, en tja, ook een begraven wordende Bush – dat moet wel leiden tot ontploffing van een sociaal medium.

Net als met de geheimzinnige Tiffany’s-doos die Michelle Obama aan Melania Trump cadeau deed toen de Obama’s het Witte Huis overdeden aan de Trumps, zullen we er waarschijnlijk nooit achter komen welk grapje Obama maakte tijdens de begrafenis.

Het enige wat je dan rest, als gewone sterveling, is het bedenken van Photoshops en gif-jes en snedige tweetjes. Melania en Barack samen lachend in de draaiende theekopjes van een pretpark. Of de observatie: ‘Op de lange lijst van dingen die Obama kan en Trump niet: Melania laten glimlachen.’ Of een foto van het glimlachende duo, met eronder de tekst: ‘Zeg POTUS, hoe gaat het golfen?’

We denken dat Melania Trump sowieso vaker zonder Donald Trump uit moet. Om verstoring door de extra beveiliging te vermijden en uit respect. Of zodat haar man kan golfen. Iedereen blij. Vooral zij.

Oom

Iedereen die pubers om zich heen heeft, weet wat de friend zone is. Dat is de zone waarin je tegen je wil belandt als jij iemand leuk vindt, maar diegene je als platonische vriend ziet. Een vervelende zone. Het is ook een werkwoord: ‘Is het wat geworden tussen Peter en Anna?’ ‘Nee, ze heeft hem gefriendzoned.’ Uiterst handige term.

De Amerikaanse comedian Chris Rock kwam met een variatie op dit thema in een goed verhaal over hoe hij Rihanna probeerde te versieren. Bij The Tonight Show van Jimmy Fallon legde hij dinsdagavond uit dat hij na een concert met Rihanna probeerde te flirten. ‘Ik was zo van: hee, ik ben nu single, laat ik het eens proberen!’

Maar Rihanna gaf geen sjoege. Eerst leek ze er al niet van onder de indruk dat hij ook een beroemdheid was. ‘Dat registreerde ze niet.’ En: ‘Ze registreerde mij niet eens als een seksueel wezen’, aldus Rock.

Ze begon over Ray J te praten, een zanger die Rock niet kende, en toen hij dat zei ‘keek ze naar mij alsof ik haar tante was’.

Met deze blik, besefte Rock, zat hij in een keer in de ‘oomzone’.

In die zone, legde hij uit, overwegen vrouwen niet eens om seks met je te hebben, gevolgd door een negatief ‘Naaaaaaah’. Nee, ze dénken er überhaupt niet aan. Want ze zien je als hun oom. Of tante. Nog leuker.

Meer over