Nieuws over Vindicat was bij een lokaal nieuwsblog prima op z'n plek geweest

Het Radicaal Anarchistisch Masculien Front had besloten de Sushi Mall te bezetten.

'Gordijnroeden werden van de muur getrokken, in een van de wc-deuren was een gat getrapt en in de wc-ruimte stond een student tegen de muur te pissen.' Cora (23) en Huub (23) hadden zich verheugd op een heerlijke avond. Hun vriend Rik was jarig (nog van harte, Rik!) en daarom waren ze met een groepje gaan eten. En waar beter dan bij Sushi Mall in Groningen ('Zeer groot restaurant voor sushi en aanpalende gerechten' aldus 'Meesterproever' Anne-Marie op Iens.nl).

Helaas voor Cora, Huub en met name voor feestvarken (knor, knor) Rik had het Radicaal Anarchistisch Masculien Front, ook wel Vindicat genaamd, besloten om, in wat toch al een spannende week voor Japan bleek te worden, met een mannetje of tweehonderd de Sushi Mall ('Voor groepen ideaal!' - 'Fijnproever' Yow) te bezetten.

Regionaal nieuwsblog Sikkom.nl bracht de wantoestanden naar buiten: 'Ze lieten serveersters er niet door, juichten als ze een glas lieten vallen en riepen hen na. Intussen zagen we jongens via de nooduitgang met volle flessen wijn vertrekken, zelfs iemand die drie flessen wijn meenam'. Een buurvrouw had nog een emmer water over de kutstudenten geflikkerd en er was politie langs geweest wegens geluidsoverlast.

Het tumult zwelde aan op Facebook, op Twitter, en de landelijke kranten ontdekten in de loop van de week ook nog wat excessen bij andere corpora. Altijd hetzelfde gelazer met die gasten. Nog een bedreiging links en een besmeurde voordeur rechts, en klaar was Kees-Frederik. De Betrouwbare Mannetjes konden Youps column over de sushiëteit al zo'n beetje uittekenen.

'Na bezoekje Mediamarkt even langs gereden om wat sushi mee te nemen', aldus DDM66.Beeld anp

Corpsleden. Na moslims en Bløf, vermoedelijk de eenvoudigst af te zeiken groep van Nederland. Op een enkele hoofdredacteur van Quote na zal niemand het je kwalijk nemen. Jongens die de schijn van misplaatste suprematie aan het jasjedasje hebben hangen. Bovendien moet onze toekomstige elite maar tegen een stootje kunnen. Ja toch?

Dat er volgens de 'huisoudsten' niet al te veel aan de hand was geweest, maakte weinig indruk. En ook de sussende verklaring van de manager van de Sushi Mall ('Wat een heerlijke plek als je met een grotere groep mensen bent!' - 'Expertproever' Hilda) ging er, net als die 'ranzige maki en Ngiri' ('Proever' Bakawiel) niet in. Natuurlijk zegt zo'n man dat ze hooguit wat luidruchtig waren geweest. En dat dat gat in de deur er al zat. Daar zal wel weer een papa met een dubbele achternaam de poeplap hebben getrokken.

Toch verbaasden de Betrouwbare Mannetjes zich over de gretigheid waarmee het incident werd omarmd. Dit zagen we normaal alleen bij Marokkanen. Toegegeven, hadden die zich tijdens het Suikerfeest op vergelijkbare wijze misdragen, dan hadden we de premier waarschijnlijk ook nog even voor de microfoon gezien. Maar laten we wel wezen, vind maar eens een groep jongens die zich, omringd door tweehonderd leeftijdgenoten, ordentelijk laven aan aanpalende gerechten bij de Sushi Mall ('Leuk om met vrienden of grotere groepen te gaan eten.' - 'Meesterproever' JD).

Begrijp ons niet verkeerd. Genoeg redenen om die pikkebazen aan te pakken. Vindicat doet de laatste jaren - met onlangs nog de Slet van de Zomer Bokaal - weinig moeite om positief in het nieuws te komen. Maar of dit nou iets was om je een paar honderd kilometer verderop druk om te maken? Nee, dit leek bij een regionaal nieuwsblog prima op z'n plek. Al was een stevige recensie op Iens misschien ook wel voldoende geweest.

'Love sushimall erg goed. Kan alles niet op. Veel keuze ook als je geen sushi lust. Echt een aanrader', oordeelt Digirookie op Tripadvisor.Beeld anp

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Het schijnt dat zowel Syrië als Myanmar al een mooie aanbieding van Bert van Marwijk op zak heeft.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

Melle Runderkamp en Simon Hendriksen op Twitter: @Betmannetjes

Meer over