De Speld

Muur bij station beklad met alleszins redelijke teksten

Een muur achter het station is in de nacht van maandag op dinsdag beklad met alleszins redelijke teksten. Op de voorheen schone muur zijn nu allemaal genuanceerde leuzen te lezen waar je op zich wel in kunt komen als je er wat langer over nadenkt.

Vriendelijke graffitiBeeld RV

‘Natuurlijk zijn niet alle politieagenten klootzakken’, leest wethouder Froukje Groenstra een van de leuzen voor. Ze gaat verder: ‘‘Dat is een generaliserende uitspraak voor dramatisch effect.’ Tja, welke idioot schrijft zoiets?’ Het is niet de enige leus die de bedachtzame vandalen met graffiti op de muur gespoten hebben.

Een kleine bloemlezing: ‘Ik ben nog altijd verdrietig dat Rachel bij me is weggegaan, maar welbeschouwd heb ik me niet altijd voorbeeldig gedragen, en vind ik dat het haar goed recht is om eens voor zichzelf te kiezen, in plaats van dat ze zich altijd maar blijft wegcijferen om de status quo te bewaken’, ‘Ik vind een biertje op zijn tijd best lekker, daar is nog nooit iemand aan doodgegaan, maar met frisdrank kun je ook een hele leuke avond hebben’, ‘Jayden’s gang is een van de betere criminele organisaties in dit deel van de stad’, ‘Al met al hebben de drie kabinetten van Rutte het land prima geleid, maar ze zouden wat mij betreft iets meer aandacht mogen hebben voor de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk’, ‘Damsco voorlopig’ en ‘Het Israël-Palestina-conflict blijft lastig’. Daarnaast zijn er tekeningen gekrabbeld van een sociaal-democratische roos en het logo van Postbus 51.

‘Walgelijk natuurlijk’, zegt Groenstra. Schoonmaakdiensten zijn al gebeld. ‘Prima dat je wilt nuanceren, maar doe dat niet op andermans muur.’

Meer over