Paulien Cornelissein 150 woorden

In grote delen van de samenleving heeft het woord ‘knutselen’ een negatieve bijklank. Die delen van de samenleving bestaan bij Super Surprise gewoon niet.

null Beeld
Paulien Cornelisse

Het beste programma op de Nederlandse televisie is Super Surprise. Nog niet gezien? Nou, er zijn acht kinderen van een jaar of 12 met een intense liefde voor knutselen, en die kinderen moeten steeds een zo mooi mogelijke surprise maken.

In grote delen van de samenleving heeft het woord ‘knutselen’ een negatieve bijklank. Die delen van de samenleving bestaan bij Super Surprise gewoon niet; de kinderen knutselen zonder zich daarvoor te verontschuldigen.

Ze evalueren elkaar vriendelijk: ‘Rens is een terechte winnaar, want hij kan gewoon heel goed knutselen.’ Ruzie maken ze niet. Terwijl het papier-maché langzaam van de ballon glijdt, hoor je een teamgenoot hoogstens zeggen: ‘Volgende keer, misschien iets meer overleg?’

Een van de twee presentatoren is Jill, knutselgoeroe Jill dus, van Knutselen met Jill. En die laatste kwam met een truth bomb die ook direct toepasbaar is op de coronasituatie, de kabinetsformatie, het klimaat en eigenlijk alles: ‘Knutselen onder tijdsdruk is het moeilijkste wat er is.’

Meer over