Sander Donkersin 150 woorden

Ik werd bevangen door mededogen voor een mensheid die hongert naar de meest zinloze aller bezigheden

Natuurlijk is het onheilspellend dat je half november met zweetplekken onder je oksels over straat loopt, maar vandaag even niet. Eigenlijk sta ik bij voorbaat argwanend tegenover farmaceutische bedrijven als Pfizer, maar vandaag even niet. R-getal onder de 1, Matthijs van Nieuwkerk als burgemeester in het Sinterklaasjournaal, Arie Slob die zijn achterlijke uitspraken moet inslikken – gekleurd door het nieuws van de overkant lijkt alles ineens overweldigend mooi.

In een poging de euforie te dempen voordat de realiteit me voor zou zijn, zocht ik naar slecht nieuws. Er blijkt een enorm puzzeltekort te heersen, plotseling en wereldwijd. Radeloosheid bij Ravensburger, puzzelaars perplex. Ik werd bevangen door mededogen voor een mensheid die massaal hongert naar de meest zinloze aller bezigheden.

Er zijn kringloopwinkels, rommelmarkten en zolders. Daar moet nog genoeg liggen. Als we de handen ineenslaan, komen we ook dit probleem te boven. Dat ene missende stukje herinnert ons eraan dat niks perfect is.

Meer over