Ten geleideGeldspecial

Het was een roerig financieel jaar: alle reden om in 2022 goed op uw geld te letten

null Beeld
Wilco Dekker

Goud? Is dat niet wat om het komende jaar nog wat rendement te maken? Veilige haven in roerige tijden immers?

Want roerig was het financieel in 2021, met een achtbaan van dalingen door coronamaatregelen gevolgd door scherp herstel. Een jaar bovendien eindigend met een explosief mengsel van opnieuw een lockdown en de terugkeer van het inflatiespook, vooral door de sterk gestegen energieprijzen. Waardoor de beloofde koopkrachtverbeteringen voor dit jaar in rook dreigen op te gaan.

Alle reden dus om het komende jaar goed op uw geld te letten. Hoe budgetteert u bijvoorbeeld het beste, nu de energierekening van veel mensen in elk geval tot de zomer sterk gaat stijgen? En wat kunt u nog doen met uw hypotheek, nu de huizenprijzen nog steeds sterk stijgen en de rente (nog?) laag is?

Moet u gaan beleggen om uw koopkrachtverlies goed te maken? En hoe doet u dat dan, beleggen? Of is de beurs op gaan niet verstandig, nu de AEX het afgelopen jaar al sterk is gestegen?

Hoe regelt u uw pensioen goed? En hoe pakt u de salarisonderhandelingen aan, met niet alleen hoge inflatie, maar ook de grootste krapte op de arbeidsmarkt sinds tijden? En hoe onderhandelt u als zzp’er in deze tijden over uw tarief?

U leest het allemaal in deze Editiespecial. De Volkskrant wenst u hiermee veel leesplezier toe, naast een voorspoedig 2022, ook financieel.

De goudprijs is in 2021 overigens 6,6 procent gedaald en ABN Amro verwacht komend jaar een verdere daling, door onder meer een oplopende rente. Dat u het weet.

Meer over