columnde betrouwbare mannetjes

Het dilemma van Wopke H. (45), volledige naam bij de redactie bekend

null Beeld

Wat zou u doen?

Vanuit mijn functie als leider van een middelgrote christelijke politieke partij probeer ik deel te nemen aan de formatie van een nieuwe regering. Nu zijn er momenteel, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, wat beren op de weg, daar ik die functie heb verkregen nadat de lijsttrekkersverkiezingen tussen twee andere partijgenoten weliswaar in het voordeel van een van de twee was beslecht (die ander heeft zich toen ziek gemeld) waarna diegene die dus won, naar nu blijkt, niet kon rekenen op de steun van donateurs die tonnen aan de partij hadden overgemaakt – welk bedrag ondanks een herhaald schriftelijk verzoek kennelijk niet was gemeld aan het ministerie van Binnenlandse zaken, waar onze campagneleider momenteel staatssecretaris is – waardoor degene die eigenlijk gewonnen had onder het mom van het niet kunnen combineren met zijn functie als minister is teruggetreden en ik alsnog het lijsttrekkerschap mocht gaan vervullen. Maar nu word ik, na een rampzalige verkiezingsuitslag, opeens geconfronteerd met het het feit dat degene die die lijsttrekkersverkiezingen toen had verloren, maar tijdens de Kamerverkiezingen wel heel veel voorkeurstemmen had gekregen, uit de partij stapt en zelfstandig verder gaat, nadat een memo van hem (72 pagina’s!) over hoe het rommelt binnen de partij, was uitgelekt, waarna ik van de week in een Zoomgesprek met enkele honderden bezorgde partijleden, waar misschien ook wat journalisten tussen zaten, heel misschien wat persoonlijke informatie over zijn ziekte heb gedeeld. Wat te doen?

Wopke H. (45) Volledige naam bij de redactie bekend

Uitzitten

Wowzers. Dat klinkt inderdaad als een lastig parket. U zou kunnen zeggen dat het allemaal heel gecompliceerd ligt en dat de berichtgeving niet klopt en dat u alles prima kunt uitleggen maar dat heel even niet mag vanwege bijvoorbeeld geheimhoudingsverklaringen. Dan krijgt u als alles naar buiten komt (hoewel u al op de grond ligt) pak ’m beet een maand de strontkar over u heen, maar daarna is iedereen er waarschijnlijk wel een beetje klaar mee. Succes!

Sywert van L. (30) Volledige naam bij de redactie bekend

Puzzel

Het lijkt inderdaad een ingewikkelde puzzel, maar wat je volgens mij nooit moet doen is nu opeens alles omgooien, want dat hebben we eerder gezien en toen ging het daarna vreselijk mis. Het is zaak de ingeslagen koers te blijven volgen, je niet teveel aan te trekken van wat de buitenwacht schrijft (vooral Willem Vissers) en dan hooguit misschien een Malen voor een Weghorst wisselen en wat meer voetbal op het middenveld brengen met een Gravenberch (of Klaassen) in plaats van De Roon.

Jos van Leur (64), Hardinxveld-Giessendam

Vakantie

Oh grappig zeg, ik heb een paar maanden geleden ook een nieuwe klus aangenomen. En hoewel ik daar aanvankelijk heel veel zin in had moet ik eerlijk zeggen dat de lol er nu wel heel rap vanaf gaat. Het was al een opgave van jewelste, maar als ik dit zo lees kan ik onze gîte in Bretagne zo onderhand wel weer afmailen. Ik ben al een jaar niet meer op vakantie geweest (corona) en had me er enorm op verheugd.

Mariëtte Hamer (63), Maassluis

Over twee weken: TV

Ik ben de afgelopen weken, hoewel ik al op de grond lag, enorm afgefakkeld vanwege een handige legale zakelijke deal die ik heb gesloten. Naast mijn werk als ondernemer ben ik ook mediapersoonlijkheid, maar het lijkt erop dat ik voorlopig even onder de radar moet blijven. Ik voel een enorme leegte. Hoe lang duurt het in Nederland ongeveer voordat je na zoiets weer op tv mag?

Toch weer Sywert van L. (30) Volledige naam bij de redactie bekend