De bewust digibete burgerOlaf Tempelman

Gio ontdekte dat vloggende sloddervossen beter af zijn dan ouderwetse sloddervossen

null Beeld

Mijn vader was vroeger altijd alles kwijt en mijn moeder vond altijd alles terug. Ik weet aan wie ik het sloddervossengen dank, en van wie mijn dochter het heeft. In ons huishouden van drie personen zijn er twee altijd dingen kwijt. Vorige week moest mijn dochter iets uit de auto halen en daarna waren de autosleutels nergens meer te vinden. Volgens mijn dochter had zij ze teruggelegd en had ik ze zelf laten slingeren, wat ik niet 100 procent kan uitsluiten. Vervolgens zei mijn dochter: ‘Als je Gio was geweest, had je op je eigen vlog kunnen terugzien waar je ze hebt neergelegd.’

Gio staat voor Giovanni Latooy. Als die naam u minder zegt dan Giovanni van Bronckhorst, bent u ouder dan 15 en komt u niet dagelijks in aanraking met mensen jonger dan 15. Gio heeft 1,25 miljoen abonnees op YouTube en volgens mij nog flink wat meer euro’s op de bank: hoe populairder de vlogger, hoe guller de sponsors. Gio is een jaar of 20, verplaatst zich in een Range Rover en vertoeft in vlogs vaak in tropische oorden. Gio zat in het eerste KLM-vliegtuig dat sinds de lockdown opsteeg naar Curaçao. Dat zo’n vlogger een zonnebril nodig heeft, behoeft geen uitleg, maar juist die zonnebril was Gio kwijt.

En nu komt het: Gio ontdekte dat vloggende sloddervossen beter af zijn dan ouderwetse sloddervossen. Als je jezelf de godganse dag filmt voor 1,25 miljoen fans, dan leg je óók vast waar je dingen laat slingeren. Om zijn zonnebril terug te vinden, keek Gio simpelweg al het materiaal voor zijn laatste vlog terug, en jawel: daar zag hij hem liggen! In Dave Eggers’ dystopische roman The Circle loopt het niet goed af met mensen die zichzelf 24/7 filmen – maar zonnebrillen en autosleutels zijn die nooit lang kwijt.

Meer over