Een verkeerde tweet en Arthur van Amerongen wordt homofoob bestempeld

De Regenboogvlag in Amsterdam Beeld ANP
De Regenboogvlag in AmsterdamBeeld ANP

Na een baldadige tweet bleek ik plotseling homofoob. Hoe durven ze.

Arthur van Amerongen

Kort na de aanschaf van de langspeelplaat Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols verfde ik mijn haar gifgroen. Mama kreeg een hartverzakking: ‘Wat moet buurman Becks hier wel niet van denken, ik schaam me dood, Tuurtje!’

Becks was een gepensioneerde agent die voetballen van kinderen aan flarden sneed en de Nachtegaallaan dag en nacht in de gaten hield, nog net niet vanuit een wachttoren. Toen ik die kankerverwekkende verf op mijn bol smeerde, dacht ik meteen aan de misopedische Bromsnor en steeds als ik het ouderlijk huis verliet, stond de hartpatiënt inderdaad te schuimbekken.

Ik lag flink overhoop met mijn gender en vluchtte naar Nijmegen, toentertijd een waar sodom en gomorra. Boerenjongens sprongen als kikkers uit de kast zodra ze aankwamen in de botergeile Waalstad en kleedden zich alsof het het hele jaar carnaval was. Tedje & de Flikkers, bekend van de hits Flikker van Agt het raam uit en Ik ben een hoer waren de stijliconen van Nijmegen en de Rooie Flikkers. Ik vond het daarom vernederend dat Tedje mij uitschold voor trut vanwege mijn groene kop en de satijnen pyjamajasjes van papa.

Na de Piersonrellen was ik klaar met de provincie en rijp voor Amsterdam. Daar keek ik nergens meer van op. Je had een meneer met een oranje snor en een Mexicaanse naakthond, de rolschaatsende reetveter en natuurlijk Fabiola, de koningin van de krakers (ik kwam er pas in bed achter dat het een vent was).

De extravaganza verdween helaas uit Amsterdam. Het werd een doodsaaie stad.

Wie schetst mijn verbazing toen ik afgelopen week een foto van de GroenLinks-fractie in Utrecht zag? Een vrolijke kerel met een knalblauwe baard was de blikvanger. Wellicht had hij een smurf gerimd, twitterde ik baldadig. Toen kreeg ik het trollenleger van GroenLinks over mij heen. Ik was homofoob!

Zelfs Bart Nijman van GeenStijl viel mij aan, want hij kende Pepijn Zwanenberg als een uitstekend politicus. Zo kreeg Utrecht op Pepijns initiatief het eerste regenboogzebrapad van Europa.

Ik reageerde dat smurfen niet bestaan en dat rimmen interseksueel is volgens de Viva: ‘Rimmen is het likken van de anus, ook wel anilingus, baffen of kontlikken genoemd. Zowel mannen als vrouwen rimmen of laten zich rimmen.’

Het vreemde was dat ik helemaal niet wist dat het GroenLinks-raadslid de Griekse beginselen is toegedaan. Groen haar, een blauwe baard: wat zegt dat nou?

Toch schaamde ik me dood. Daarom besloot ik een oranje baard te kweken, een ludiek statement dat ik Trump heb gerimd. Moi, homofoob. Hoe durven ze.

Meer over