Aaf leest sterrenAaf Brandt Corstius

Donny Roelvink voegt wat toe aan het uitmaakjargon en hoe gaat die Britse koningsbaby nou heten?

Donny Roelvink gaat weer als vrijgezel door het leven. De realityster en Amijé van der Laan zijn niet langer samen, laat Donny dinsdag weten via Instagram. Beeld ANP Kippa
Donny Roelvink gaat weer als vrijgezel door het leven. De realityster en Amijé van der Laan zijn niet langer samen, laat Donny dinsdag weten via Instagram.Beeld ANP Kippa
Aaf Brandt Corstius

Harmonie

Het is iets nieuws onder sterren: vriendschappelijk uit elkaar gaan. Vroeger was er nog weleens sprake van moddergooierij, daarna braken de tijden aan waarin sterren via een korte mededeling van hun manager aangaven dat ze met veel wederzijdse instemming gingen scheiden. Tegenwoordig wordt steeds vaker benadrukt dat alles in volstrekt harmonie gaat. Echt léúk. Met vrienden blijven, enzo.

Donny Roelvink (model, acteur, zoon van Dries) heeft een geheel nieuwe term ontwikkeld in dit kader en dat is ‘op een vredige manier uit elkaar gegaan’. Dat klinkt een als een huisdier dat vredig inslaapt, maar goed, zo kan een relatie eindigen. Als een oude, kwakkelende poes die een broodnodig spuitje heeft gekregen.

En dat terwijl Roelvinks relatie-einde waarschijnlijk heel weinig met een dode oude poes gemeen had: vorig jaar deed hij met zijn vriendin (nu ex) Amijé nog mee aan Temptation Island VIPS, een programma dat erop is gericht vips van hun relatie áf te verleiden, en waar Roelvink viel voor ‘de roodharige Danique’ zoals zij in de pers werd genoemd. Klinkt weinig vredig.

Maar goed, Donny en Amijé kwamen weer samen, om het nu toch weer uit te maken. Dat kan. Misschien ging Roelvinks recente nummer Spijt schat er al over, speculeerde de site van RTL Boulevard. Zou kunnen.

Maar we zullen het nooit weten, want Roelvink schrijft in zijn verklaring op Instagram dat hij er verder ‘NIKS’ over gaat vertellen ‘aan wie of wat dan ook’. Praat er wel met iemand – of iets – over, Donny, is ons welgemeende advies. Dat is altijd fijner, al is het nog zo vredig gegaan.

Allegra

Meghan, Hertogin van Sussex, lachend tijdens het verlaten van een Commonwealth Day Youth Event in Maart 2019. Beeld Getty Images
Meghan, Hertogin van Sussex, lachend tijdens het verlaten van een Commonwealth Day Youth Event in Maart 2019.Beeld Getty Images

Het wedden is begonnen. Om precies te zijn om de naam die Prins Harry en Meghan Markle hun dochter zullen geven. Bij de wedkantoren in Engeland zijn Diana en Grace favoriet, maar de analisten van The Daily Mail schatten in dat de keuze ook zomaar zou kunnen vallen op… Allegra. En die naam stijgt nu ook rap onder de bookmakers.

Het gedoe rond de naam Allegra komt door een artikel uit The Evening Standard uit 2004, waarin ‘een bron’ vertelde dat Diana een dochter wilde met haar toenmalige geliefde Hasnat Khan. En dan het liefst een dochter met de naam Allegra.

Toch staat Allegra momenteel nog niet zo hoog als, bijvoorbeeld, Arthur of Elizabeth. Wij van de sterrenrubriek kunnen echter niet geloven dat ze werkelijk voor Arthur of Elizabeth zouden gaan, toch enorme clichés als je Brits bent en van koninklijk bloed. Alsof je in het Gooi woont en je kind Sem of Emma noemt.

Wij zitten hiermee volledig op één lijn met een echte deskundige, Carolyn Harris, schrijver van het boek Raising Royalty: 1000 Years of Royal Parenting. ‘Hoe verder je van de troonopvolging afstaat’, zegt zij, ‘hoe meer kans je hebt op een unieke of niet-traditionele naam.’ Dus nee, geen Arthur.

Ondertussen voorspelde een waarzegger op de Britse tv dat Markle een tweeling zou krijgen. Voor die voorspelling gooide ze wat groene asperges op een bord, en door de manier waarop ze neervielen, zag ze dat het een tweeling werd.

Wij voorspellen dat de baby’s tweede naam Diana wordt. Als het een meisje is. Durven we veel op in te zetten. Geen asperges voor nodig.

Meer over