Deze sterren houden van hun cellulitis! Wat mooi!

Zoals iedereen weet, hebben veel Britse vrouwen een hoge resistentie tegen kou en regen en zo zag ik, dit weekend toevallig in Manchester beland, weer een heleboel vrouwen aan me voorbijtrekken in korte broekjes, rokken die meer een riem waren, naveltruitjes en babydolls - en dan heb ik het alleen over de vrouwen van boven de 60, de jongere vrouwen hadden nóg minder kleren aan.

Aaf Brandt Corstius
null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

Het was een lange optocht van lillend vlees en met zelfbruiner bewerkte lichaamsdelen, wat Manchester een heerlijke stad maakt om te verkeren.

Mensen schamen zich daar niet voor hun lichaam, niet voor de delen die net iets te groot zijn uitgevallen, sterker nog, ze bewerken ze liefdevol met vlekkerige oranje spraytan en allerhande tatoeages.

Daardoor begreep ik ook ineens de geheel nieuwe invalshoek die het Britse roddelblad Now had als het om cellulitis ging. Cellulitis, dat is al sinds jaar en dag een belangrijk onderwerp in roddelbladen, want die gaan over het leed van de wereldsterren en dat leed bestaat uit echtscheidingen, drugs, cellulitis en tieten die uit jurken vallen, het liefst op de een of andere manier met elkaar gecombineerd.

Maar, en misschien komt dit allemaal door die nieuwe golf feminisme die wordt aangevoerd door Beyoncé, het tijdschrift Now brengt cellulitis tegenwoordig als goed nieuws. 'Yes, we've got cellulite!' stond er op de cover, gevolgd door de zin: 'So what?' Allerlei beroemdheden met al even beroemde putten in hun dijen waren in beeld gebracht, met daarbij extatische uitspraken als 'Cellulite is worth eating ice cream for!' (Kim Kardashian) en 'I love my cellulite!' (Jessica Alba).

Het goeie aan deze heel nieuwe manier van denken, was dat je hierdoor als lezer een fijn, krachtig gevoel kreeg - deze sterren hielden van hun cellulitis! Wat mooi! - en tegelijkertijd toch de nodige close-ups van de putten van Rihanna en Jennifer Lopez kon bestuderen, vastgelegd door die speciale cellulitispaparazzi die beroepsmatig hele avonden onder nachtclubtafeltjes in Los Angeles liggen of dagenlang in de branding van het strand van Miami wachten op een voorbijrennende Jennifer Lopez.

Het beste van twee werelden, dus.

En zo werpt Now niet alleen op het feminisme, maar op veel meer maatschappelijke issues een nieuw licht. Klimaatverandering, bijvoorbeeld, behandelen ze ook, zij het gevat in een infographic van alle vluchten die Leonardo DiCaprio, groot voorvechter voor het klimaat, dit jaar heeft gemaakt. Ruim 106 duizend kilometer had Leonardo de afgelopen vijf maanden gevlogen, had Now uitgerekend. En natuurlijk was dat soms voor iets belangrijks, zoals een ontmoeting met de paus. Maar het was ook vaak voor een avond feesten met Rihanna. Die van de cellulitis, twee pagina's eerder.

Zo zie je dat alles met alles samenhangt, in de wereld van de sterren, en eigenlijk in de wereld.

Meer over