Column

Denk aan uw gezicht bij het klaarkomen

Deze week vraagt de Seksrabbijn zich af: wordt het gezicht van de mens menselijker tijdens het klaarkomen?

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Het is geen wet van Meden en Perzen, maar seks kan eindigen met een orgasme.

Niet alleen liefde, genegenheid en tederheid worden met enige regelmaat geveinsd, ook het orgasme zelf kan zoals bekend een kwestie van veinzen zijn. Vrouwen zouden dat vaker doen dan mannen, maar daar is de Seksrabbijn niet zeker van. In het verleden heeft hij weleens zijn best gedaan om een orgasme te veinzen.

Of een man een orgasme kan veinzen is een belangrijke kwestie. Een vrouw heeft een keer tegen de Seksrabbijn gezegd: 'Je druppelt nog na in mijn onderbroek', maar er bestaan vast mannelijke orgasmes die niet met noemenswaardige hoeveelheden sperma gepaard gaan.

Hoe dan ook zal een bedpartner vermoedelijk niet zo snel tegen je zeggen: 'Volgens mij ben je helemaal niet klaargekomen, doe het nog maar een keertje over en nu goed.'

Seks is, nogmaals, ook een hoffelijke aangelegenheid, althans de weg erheen en de weg ervandaan zouden hoffelijk moeten zijn. Wat in de tussentijd gebeurt, mag minder hoffelijk zijn, mits dat met wederzijdse toestemming gebeurt.

De vraag of het mogelijk is een orgasme oprecht te veinzen, om weer eens naar Kellendonk te verwijzen, wordt een andere keer behandeld. Voor nu volstaat de Seksrabbijn met de mededeling dat het voor alle betrokkenen verstandig is om tijdig een eind aan de seks te breien.

De Seksrabbijn had een vriendin die zei: 'Mijn ex had veel uithoudingsvermogen. Hij kon uren doorgaan met neuken maar tegen die tijd was alles zo ongevoelig geworden dat hij alleen nog kon klaarkomen door zich af te trekken.'

Wat leren wij hieruit? Maximaal een halfuurtje. Daarna minstens een uurtje slapen en indien gewenst opnieuw beginnen.

Nog iets wat het orgasme betreft: belangrijk is het gezicht. De huidige geliefde van de Seksrabbijn kijkt als ze klaarkomt alsof ze een ingewikkelde wiskundige vergelijking aan het oplossen is.

De Seksrabbijn zelf schijnt er op dat moment uit te zien als een dier dat zijn prooi wil verscheuren.

Huiswerk voor volgende week: vraag aan een vriend, collega of sympathieke voorbijganger of u zijn/haar gezicht mag bekijken terwijl hij/zij klaarkomt. Vertel hem/haar daarna wat u hebt gezien.

Wordt het gezicht van de mens menselijker tijdens het klaarkomen, of juist minder menselijk?

Meer over